EcoHike запрацює по всій Україні

  • 15 августа, 05:19
  • 4107
  • 0

Українські інженери міжнародної компанії GlobalLogic створили додаток EcoHike, який допомагає фіксувати сміття і незаконну рубку. Сьогодні застосунок запрацював по всій території країни. Перші мітки засмічених місць вже з’явилися в Карпатах, Києві і Львові.

Сміття – давно наболіла проблема у стосунках людини з природою, розповідають розробники. Навіть у національному природному парку “Сколівські Бескиди”, де відбулася презентація застосунку, туристи часто забувають прибрати свій непотріб.

“Чим більше ми ходимо у гори, тим гостріше помічаємо проблему забруднення. Наші колеги після походу на гору Хом’як зрозуміли: сміття настільки багато, що самотужки нам його не прибрати. Тому, аби об’єднати зусилля небайдужих людей, ми розробили додаток”, – розповідає Юрій Голованов, консультант GlobalLogic, лідер проекту EcoHike.

Довкола додатку EcoHike інженери хочуть згуртувати активістів, мандрівників і небайдужих до долі українських Карпат людей. Тому додаток виконуватиме кілька функцій одночасно: буде своєрідної соціальною мережею, стане офлайн мапою і, звісно, відображатиме засмічені місця.

“Ми звели фунціонал до базового. Людина, яка бачить забруднене місце може відразу поставити мітку, додати координати, завантажити фото. Наразі наш додаток тільки фіксує проблему, але маємо надію, що він спонукатиме людей вирішувати її. Ми хочемо полегшити життя активним людям, аби вони не шукали забрудненні місця, а могли їх просто знайти на карті”, – пояснює Юрій Голованов.

Відтак мандрівники можуть прокладати зворотній шлях через помарковані місця, забираючи зі собою сміття. 

“Зараз додаток працює на території України, але, можливо, вдасться розвинути його і в Європі. До слова, EcoHike має офлайн режим, який дозволяє завантажити саму карту на телефон. Працює вона на зразок Maps.me”, – коментує Юрій Голованов, консультант GlobalLogic, лідер проекту EcoHike.

За словами розробників, EcoHike – це внутрішній проект компанії GlobalLogic. Його розробка і тестування тривали майже рік.

“Наші інженери люблять гори, тому розробили EcoHike для всіх, хто прагне прибрати Карпати. Ми віримо, що українці вміють створювати неймовірні речі разом”, – додає Денис Балацко, віце-президент з інжинірингу, лідер львівського офісу GlobalLogic.
Мобільний додаток EcoHike, який офіційно запрацював 1 серпня, можна безкоштовно завантажити в українському App Store та Google Play.


Теги: globallogic ecohike
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий