Південь України опиниться під водою: National Geographic змоделював карту Землі без льодовиків

  • 10 августа, 12:01
  • 4048
  • 0

Журнaл National Geographic змoделював кaрту світу у випaдку, якщо розтaнуть усі льодoвики на планеті. В подальшому Херсон і частина Миколаївської області затопить, також значну частину втратять Донецька і Одеська області, а Крим стане островом.

Австралія. Усередині континенту з’явиться нове море, а ось велика частина прибережної зони материка зникне під водою.

Америка. В Америці підуть під воду Флорида, все узбережжя Мексиканської затоки, а також такі міста, як Нью-Йорк, Новий Орлеан, Чарльстон і деякі інші. Пагорби Сан-Франциско в Каліфорнії перетворяться в острова. Річки Амазонка і Парагвай зіллються і стануть єдиним атлантичною затокою, яка знищить узбережжя Уругваю і більшу частину Парагваю.

Азія. Китай, Бангладеш і велика частина узбережжя Індії теж опиниться під водою.

Африка. Єгипет поглинуть води Середземного моря. У порівнянні з іншими континентами Африка втратить найменше суші. Але підвищення рівня моря призведе до збільшення температури повітря, що зробить життя в Африці неможливим.

Європа. Маленькі північно-європейські країни – Естонія, Данія, Нідерланди – зникнуть з лиця Землі повністю. Середземноморські країни постраждають менше, оскільки вони мають гірський рельєф на узбережжі. Серед усіх країн Європи в абсолютних показниках найбільше території втратить Україна. Затопленим виявиться практично весь південь країни.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий