Розробники SoftServe створили віртуальну модель, яка є точною копією української фортеці

  • 17 августа, 07:26
  • 5735
  • 0

Розробники SoftServe створили віртуальну модель, яка є точною копією української фортеці Тустань на Львівщині. Про це повідомляє УП.Життя.

Модель створювали за матеріалами українського вченого Михайла Рожка. Чоловік працював над дослідженням фортеці 33 роки!

Перший хмарочос ХІІІ століття – 5 поверхів і 90 метрів заввишки. Отак Тустань виглядає у реальності. А отак – у віртуальній 3D-моделі українських розробників SoftServe.

“Ми не хотіли створювати декоративну копію, коли можна торкнутись справжніх скель”, – говорить Василь Рожко, голова ГО “Тустань”.

Подивитись на Тустань ви можете з віртуального дельтаплана. Зараз проектом Тустань VR займається Василь Рожко. Його батько 33 роки вивчав будову старовинної фортеці. “За викарбуваними слідами у камені він відтворив її точну копію, і я продовжую його справу”, – каже Василь Рожко.

Спробувати технологію можна було на фестивалі “Ту Стань” 2-3 серпня у селі Урич.

Про фортецю

Тустань — середньовічна наскельна фортеця, яка була важливим стратегічним пунктом Карпатської лінії оборони південно-західних рубежів Київської Русі, а згодом і Галицько-Волинського князівства. Нині ця спадщина є втраченою, фізично відтворити її неможливо через високу ймовірність руйнації скелі.

Однак віртуальні технології допомагають зберегти пам’ятку та знайомити з нею нові покоління туристів з України та закордону.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все