Український стартап розпізнає замість обличчя усю людину

  • 18 августа, 11:14
  • 3971
  • 0

Стартап Traces AI пропонує послуги ідентифікації людей на відео без розпізнавання особи, його технології ідентифікують людей інакшим способом – по одягу і аксесуарам. 

«Кожна людина це комбінація різних параметрів з візуальних елементів. Ми використовуємо вашу зачіску, наявність рюкзака, тип взуття, поєднання елементів одягу», – пояснює співзасновниця стартапу Вероніка Юрчук. 

Обличчя людей дійсно розмазуються перед тим, як дані пересилають в хмару на обробку, наполягають творці проекту.

Серед усіх додатків комп'ютерного зору розпізнавання образів, і зокрема облич, – найбільш резонансним і обговорюваним. Однак в Traces AI впевнені, що через сумніви в дотриманні приватності альтернативи теж будуть затребувані. Для відстеження злочинців по усьому місту їх схема не підходить. Однак, судячи з сайту, Traces розраховують на корпоративних клієнтів – мало хто переодягається, приходячи в офісну будівлю.

Інший співзасновник Костя Шиш описує можливий кейс, де підхід Traces спрацює краще розпізнавання осіб – пошук дитину, що загубилась в парку. Для початку роботи ШІ- стартапа досить надати словесний опис: «Пропав десятирічний хлопчик, на ньому біла футболка і сині шорти».

Traces AI отримав інвестиції від акселератора Y Combinator. Співзасновники бачать основні ринки для свого підходу в США і Європі, де вже встановлено безліч камер, а також в Азії, де поширені маски для облич, значно знижують ефективність систем розпізнавання осіб.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все