В Україні стартувала унікальна благодійна онлайн-платформа

  • 18 июля, 08:00
  • 4188
  • 0

Проект «Організуй Україну» є Всеукраїнською краудфандинговою платформою, де кожна людина може запропонувати свою ідею для покращення суспільного побуту та втілити її у життя.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Платформа працює за принципом інших краудфандингових платформ, але головна відмінність полягає в тому, що вона є не лише майданчиком для розміщення ідей та збору коштів, а, власне, сама платформа й реалізує усі проекти, які зібрали необхідну суму. Це зумовлює виключення усіх можливих корупційних схем, які зазвичай ми бачимо в нашій країні. Таким чином, платформа створює інститут довіри до суспільного фінансування громадських ініціатив.

Запропоновані громадські ініціативи, що знайдуть підтримку суспільства на платформі, отримають можливість бути реалізованими. Масштаб проектів не має значення, адже кожна ідея має право на життя.

Схема роботи платформи дуже проста:
1) спочатку люди подають свої ідеї на платформу, де за неї голосують інші користувачі;
2) за результатами голосування ідеї переходять до розділу проектів;
3) перед публікацією у даному розділі команда проекту розраховує детальний кошторис і лише після цього публікує проект і розпочинає збір коштів;

4) після вдалого завершення збору коштів команда платформи та волонтери приступають до втілення проекту, супроводжуючи його реалізацію детальною звітністю щодо витрат залучених коштів.

26-го травня Організуй Україну успішно запустили платформу і відзначили дану подію на Батьківщині команди – у м. Кам’янці-Подільському. Наразі команда працює над реалізацією перших проектів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий