Visa запустила в Україні технологію Tap to Phone

  • 5 июня, 10:21
  • 4077
  • 0

В Україні запустили платіжну систему Visa, яка дозволяє використовувати смартфон в якості терміналу. Технологію підтримують смартфони на базі Android з NFC-модулем, гаджети можуть приймати безконтактні платежі, зокрема через Apple та Google Pay.

платіжна система Visa

Один раз зареєструйте карту в системі, потім піднесіть смартфон або смарт-годинник до терміналу, запустіть відповідну програму, підтвердіть операцію, наприклад, відбитком пальця – і готово! 

Транзакції до 1000 грн приймаються з карт Visa без PIN-коду, але програма передбачає можливість введення PIN-коду на смартфоні.

"Це нове слово у розвитку інфраструктури в світі. І перший запуск e СНД і Південно-Східній Європі " зі слів директора регіонального розвитку Visa в країнах СНД і Південно-Східній Європі Віри Платонової.

Потенціал технології — близько 1 млн терміналів, за словами Платонової, це буде масова технологія для України, що дозволить приймати платежі на ринку або ярмарку.

Партнером у запуску цієї системи в Україні став державний «Ощадбанк». Використання технології повинно спростити ведення бізнесу для малих підприємців, яким не потрібно буде купувати платіжні термінали і нести витрати по їх обслуговуванню.

Раніше у Міністерстві фінансів України повідомляли, що розробляють законопроекти, які дозволять використання спеціальних програм та додатків на смартфонах, планшетах та ноутбуках у якості касового апарату.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все