5 найкращих додатків для Xiaomi Mi Band 4

  • 11 декабря, 09:27
  • 16881
  • 0

Першочергова задача фітнес-трекера – надати вам детальну інформацію про вашу щоденну активність. Крім того, це доволі хороший помічник у питаннях спорту. Звісно, все залежить від функціональності обраного ґаджета. Однак, фітнес-браслети не поставляються з програмами за замовчуванням, не мають власного магазина додатків і повністю залежні від смартфона. Тому, якщо вам потрібен функціональний пристрій, щоб інколи використовувати без смартфона – краще придивіться до розумних годинників. Сьогодні ж мова піде про додатки для Xiaomi Mi Band 4. Це мій власний фітнес-трекер, який зі мною вже півроку – ще з дати його появи в Україні. Мій огляд можна прочитати за посиланням.

Xiaomi дала розробникам «зелене світло» і ті створили достатню кількість програм. За допомогою цих додатків ви можете налаштовувати циферблати, користуватись новими можливостями і використовувати свій фітнес-трекер на повну.

Mi Fit для Xiaomi Mi Band 4

Це рідний додаток від компанії Huami, яка власне і розробляє Mi Band разом з Xiaomi. Програма доволі непогана. В ній є вся базова функціональність – налаштування і керування браслетом. Тож, зупинятися на ній не будемо. Про неї вже дуже багато сказано і здається, що кожен власник фітнес-браслетів Xiaomi знає, що це таке. Однак, інколи хочеться чогось більшого, ніж Mi Fit. І тоді на допомогу приходить наступний додаток у списку.

Notify & Fitness for Mi Band

Це надзвичайно багатофункціональний додаток, який запропонує вам навіть більше, ніж рідний Mi Fit. У ньому є розумні будильники, встановлення нагадувань, звіти про сон, налаштування кнопок, статистика заряду акумулятора браслета тощо. Більшість основних функцій є безкоштовними і для декого цього цілком буде достатньо. Але якщо раптом захочеться більшого – завжди можна придбати Pro-версію.

До речі, є підтримка української мови. Щоправда, як видно на скріншотах не всюди. Але це вже означає, що в подальшому переклад буде повноцінний. Але я помітила, що вони з Mi Fit по-різному сприймають одну і ту ж інформацію. Наприклад, Mi Fit показує глибокий сон 3 год 5 хв, а ця програма 4 год 30 хв. Я в принципі не сплю в браслеті, але для когось відстеження сну може бути важливим фактором.

Mi Band 4 WatchFaces

Новий Mi Band 4 отримав кольоровий екран і Xiaomi була надзвичайно щедрою, створивши безліч яскравих циферблатів. Щоправда, вони не всім припадуть до душі і деякі з них виглядають відверто по-дитячому. Саме тому, сторонні розробники постаралися посприяти різноманіттю циферблатів.

Як встановити циферблат на Mi Band 4:

  • відкрити програму і натиснути на ліве меню
  • обрати прапор країни (Україна підтримується)
  • обрати циферблат із представлених
  • натиснути кнопку завантаження
  • відкриється вікно з інструкцією (запам’ятайте який циферблат буде відображатися), де треба клікнути на кнопку «відкрити Mi Fit»
  • після переходу в Mi Fit, треба зайти в налаштування екрана браслета
  • перейти у циферблати і обрати саме той, який відображався у вікні з інструкцією – натиснути завантажити
  • після встановлення ви побачите циферблат, який обирали в програмі Mi Band 4 WatchFaces

Тут аж 560 циферблатів для України на будь-який смак, які відображають інформацію українською мовою! Загалом є підтримка 18 мов. А також є вкладка World, де є циферблати, дизайн яких не передбачає мови – відображаються тільки цифри та подекуди км та ккал. Є платна версія без реклами за ₴ 29.99 + податок.

WatchFace for Xiaomi Mi Band 4

Цей додаток хоч і не підтримує українську мову, але він не менш цікавий за попередній. Додаток має свої переваги для користувача, які спрощують процес пошуку бажаного циферблата. 

В профілі кожного циферблата можна побачити які дані він відображатиме вам на головному екрані. Також, який колір фону, тип годинника (цифровий чи аналаговий) та формат часу (12 год і 24 год). Можна додати в улюблене, щоб швидше змінювати дизайн між вподобаними циферблатами.

Як встановити циферблат:

  • відкрийте програму
  • вгорі оберіть категорію – наприклад, технології
  • в правому куті, натиснувши на земну кулю, можна обрати мову – наприклад, англійську
  • якщо не обираєте мову, видасть усі за категорією. Тоді, в лівому куті, біля циферблата ви побачите мову
  • далі, з пропонованих обрати і натиснути на циферблат
  • натискаємо кнопку «встановити» (Install)
  • отримуємо інструкцію, який циферблат треба обрати з Mi Fit
  • заходимо туди і все по інструкції, як у попередній програмі

Здається, що це якийсь особливий вид магії, але дійсно працює ? Так, дуже складно і забагато рухів. Але я тримаю цей додаток лише тому, що в ньому велика кількість цікавих та доволі привабливих дизайнів. Око тішить і то добре. 

Mi Band Selfie

Наступний додаток для фітнес-браслета допоможе вам робити фото та записувати відео зі смартфона на відстані. А в ролі кнопки затвора буде ваш Mi Band. І ніби крута штука, тільки є одне «жирне АЛЕ». Для функціонування цього додатка, вам потрібен ще один! Там вже обираєте самі. Розкажу на прикладі.

Завантажуємо Mi Band Selfie і коли його запускаємо, то внизу бачимо дрібний шрифт. Зовсім як у «крутих» договорах. 

Працює тільки з програмами:

  • Free Camera
  • Bacon Camera
  • Night Selfie Camera
  • Circle Camera

Тобто, ви завантажуєте програму, яка допомагає вам завдяки іншій програмі, робити фото через браслет на смартфон! ? Все дуже складно, але спробувати варто.

Free Camera

Ну, і якщо попередня програма сама не може працювати самотужки, то розкажу про першу з переліку взаємопов’язаних. Саме у ній я пробувала робити фото. Тут простіше, встановлюємо і запускаємо. Даємо дозволи для камери та вбудованої пам’яті. Тепер, як це все з’єднати до купи.

Відкриваємо обидві програми. Браслет, звісно ж, має бути під’єднаний до смартфона. В Mi Band Selfie натискаємо на кнопку Connect і переходимо у Free Camera. На екрані Mi Band висвітиться іконка камери. Щоб зробити фото чи почати запис треба змахнути праворуч або ліворуч. Ось і все. 

Щодо програми Free Camera, то вона має доволі широку функціональність. У неї є багато налаштувань, які допоможуть зробити вам круті фотографії та відео.

Висновок

Знайти щось вартісне для Mi Band 4, насправді, дуже важко. Я всі очі прогледіла, але ледве нашкрябала ці чотири програми (+ Free Camera та Mi Fit), які хоча б варті уваги. Так сталося, що деякі програми нормально не підключалися, видавали помилки або взагалі були на стадії розробки, а дозволів хотіли мало чи не весь перелік доступних! Якщо ви маєте класні програми – діліться назвами в коментарях. 


Теги: xiaomi mi band 4
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все