Огляд зарядної док-станції Anker Prime 160W

  • 25 августа, 12:02
  • 3020
  • 0

Anker відома своїм широким асортиментом зарядних продуктів, і ця док-станція є найпотужнішою з тих, що ми бачили, як за кількістю USB-портів для зарядки, так і за іншими характеристиками.


Якщо вам потрібен один або два додаткових дисплеї, а також безліч портів для зарядки пристроїв високого класу, і ви не можете обійтися без зчитувачів карток пам’яті, ця док-станція Anker Prime 14 в 1 Dual Display 160W є потужним рішенням з дев’ятьма USB-портами.

Користувачі Windows можуть підключити до док-станції два розширених 4K-дисплеї з частотою 60 Гц, тоді як користувачі Mac можуть віддзеркалювати зображення на двох дисплеях або підключити один додатковий дисплей.

Порти 

Док-станції допомагають створити повну конфігурацію робочого столу з вашого ноутбука, який під’єднується до док-станції за допомогою лише одного кабелю USB-C.

Ця док-станція Anker USB-C також працює з ноутбуками Thunderbolt 3 або 4, якщо ваш ноутбук має стандарт швидкого з’єднання, але швидкість передачі даних обмежена до 10 Гбіт/с, на відміну від Thunderbolt із 40 Гбіт/с.

Anker Prime 160W вражає своєю кількістю портів — їх аж 13, не рахуючи вхідного порту USB-C для підключення до хоста (ймовірно, вашого ноутбука). Вона оснащена USB-портами для передачі даних і зарядки, а також має всі основні функції, які можна очікувати від док-станції.

  1. Зарядка 100 Вт PD 3.0 через вхідний порт USB-C
  2. До двох зовнішніх дисплеїв (2x 4K при 60 Гц)
  3. Два порти HDMI 2.0
  4. Два порти USB-C (10 Гбіт/с)
  5. Два порти USB-C (100 Вт)
  6. Один порт USB-A (10 Гбіт/с)
  7. Один порт USB-A (12 Вт)
  8. Три порти USB-A (480 Мбіт/с)
  9. Порт Gigabit Ethernet
  10. Гібридний аудіопорт 3,5 мм
  11. Загальна вихідна потужність 160 Вт

Ця компактна та елегантна док-станція, що стоїть вертикально, націлена на можливості зарядки, але три порти передачі даних 10 Гбіт/с на передній панелі (два USB-C, один USB-A) також мають бути достатніми для більшості задач.

Висока потужність перевершує всі інші док-станції. Поряд із портами передачі даних 10 Гбіт/с є два порти USB-C, кожен з яких може забезпечити 100 Вт, і ще 12 Вт через один із портів USB-A. Зверніть увагу, що загальна вихідна потужність становить 160 Вт, тому ви маєте таку кількість потужності при одночасному використанні кількох портів.

Док-станція не має окремого джерела живлення. Замість цього вона має інтегрований модуль живлення змінного та постійного струму GaN. Цей компактний дизайн робить її портативною.

Розміри док-станції становлять 14 x 9,7 x 4,7 см, а вага 888 г.

Вона підключається до джерела живлення за допомогою вбудованого кабелю живлення довжиною 1,7 м. Якщо вам потрібен більший доступ до розетки, вам знадобиться подовжувач.

У ній є інтелектуальний режим, який автоматично розподіляє оптимальну зарядну потужність для кожного порту на основі вимог підключених пристроїв; а також спеціальний режим, щоб ви могли визначати пріоритетність окремих портів на свій розсуд. Для портів можна встановити «Пріоритет живлення» для більшої потужності, «Енергозбереження» для зменшення потужності або «Збалансований» для рівномірного розподілу потужності між портами.

У цій док-станції Anker немає слота для зчитування карток SD або MicroSD, тоді як деякі док-станції мають обидва. Якщо вам це не потрібно, то ви не відчуєте проблеми. Якщо пізніше ви вирішите придбати таку карту, можна купити адаптер для зчитування SD-карток, який займе один із USB-портів док-станції.

Багато сучасних док-станцій забезпечують надшвидкий доступ до дротової мережі з підключенням Ethernet на 2,5 Гбіт/с, але більшість мереж все ще працюють на 1 Гбіт/с, тому порт Gigabit Ethernet буде підходящим для більшості користувачів. Знову ж таки, ви зможете пізніше перейти на підключення 2,5 Гбіт/с за допомогою адаптера Ethernet, підключеного до одного з портів передачі даних USB-C.

Маленький смарт дисплей док-станції забезпечує показує інформацію про рівень потужності та стан підключення портів. Ця функція стає популярною на зарядних пристроях і павербанках. Більшість людей ніколи не дивитимуться на це, але ви будете мати цю інформацію, якщо ви хочете стежити за вихідною потужністю.

Він не показує швидкість передачі даних між пристроями.

Док-станція Anker має легкодоступний перемикач увімкнення/вимкнення зверху, що є зручним рішенням для економії енергії та зупиняє постійне підживлення акумулятора ноутбука, що може погіршити його стан, якщо залишити його підключеним.

У комплекті поставляється 1 метровий кабель USB-C 100 Вт 10 Гбіт/с.

Можливість подвійного дисплея (обмежено для Mac)

Зарядна док-станція Anker Prime 160W може підключатися до двох зовнішніх дисплеїв. Для ноутбуків Windows, які підтримують режим DisplayPort Alt Mode, док-станції можуть керувати двома 4K-дисплеями з частотою оновлення 60 Гц у розширеному режимі через два порти HDMI 2.0.

Жоден із портів USB-C на док-станції не підтримує відеовихід, тому їх не можна використовувати для підключення монітора.

Оскільки macOS не підтримує MST (Multi-Stream Transport), Mac можуть працювати з док-станцією з одним або двома зовнішніми дисплеями, але вони будуть дублювати зображення —тобто обидва показуватимуть один і той же екран. 

Висновок

Зарядна док-станція Anker Prime 160W коштує $249.99. Це хороша ціна, враховуючи велику кількість портів та швидку зарядку. Існують док-станції USB-C з більшою різноманітністю портів, але жодна не може зрівнятися з нею за портами для заряджання вищого класу разом із набором USB на 10 Гбіт/с.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все