Шпигун на вашому ПК. Microsoft оголосила дату випуску суперечливої функції, яка запам’ятовує кожну вашу дію

  • 23 августа, 11:56
  • 3239
  • 0

Функція Microsoft Windows Recall для комп’ютерів Copilot+, яка запам’ятовує всі дії користувача і надає змогу повернутися до будь-якого моменту в минулому, вийде в жовтні й лише для тестувальників.

Переглянута після критики функція Recall від Microsoft стане доступною для бета-тестерів у жовтні. Тоді нею зможуть скористатися учасники програми Windows Insiders з комп’ютерами з підтримкою набору інструментів зі штучним інтелектом Copilot+.

Microsoft повідомила, що додала деякі функції безпеки до Recall, яких, що несподівано, не було з самого початку. Так, для доступу до функції, яка робить скриншоти всіх дій користувача, тепер потрібно буде сканування обличчя або відбитка пальця. Сканування буде потрібним і для розшифрування скриншотів. Це означає, що якщо хакер отримає доступ до комп’ютера, скриншоти залишаться зашифрованим, і доступ до них не буде отримано, якщо не буде зламано Windows Hello.

Microsoft Recall — що відомо про суперечливу функцію

Microsoft презентувала функцію Recall в травні. Recall робить знімки екрана, дозволяючи користувачеві повернутися до будь-якого моменту роботи зі своїм ПК в минулому. Компанія попередила, що Recall не виконує модерацію вмісту, тому не приховує інформацію, як-от паролі чи номери фінансових рахунків, на знімках екрана.

Microsoft збиралася запустити нову функцію за замовчуванням на ПК серії Copilot+. Вона мала дебютувати 18 червня. Компанія відмовилася від цього плану після критики та публічного обговорення слабких місць цього інструменту.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий