Windows 10 та 11 під загрозою. Останнє оновлення від Microsoft зашкодило багатьом ПК — корпорація запропонувала «ліки»

  • 25 августа, 12:31
  • 3044
  • 0

Microsoft визнала, що її серпневе оновлення безпеки для Windows вплинуло на комп’ютери з подвійним завантаженням для Windows і Linux. Проблему ще не розв’язали, але корпорація надала інструкцію для пом’якшення її наслідків.

Корпорація повідомляє, що після інсталяції оновлення безпеки Windows від 13 серпня 2024 (KB5041585) у деяких користувачів, що увімкнули налаштування подвійного завантаження для Windows і Linux на своєму пристрої, можуть виникнути проблеми із завантаженням Linux. Зокрема, постраждали клієнти з Windows 11 (версії 23H2, 22H2, 21H2) та Windows 10 (22H2, 21H2, Enterprise 2015 LTSB).

«Оновлення системи безпеки Windows від серпня 2024 року застосовує параметр Secure Boot Advanced Targeting (SBAT) до пристроїв під керуванням Windows, щоб блокувати старі вразливі менеджери завантаження. Це оновлення SBAT не застосовуватиметься до пристроїв, на яких виявлено подвійне завантаження. На деяких пристроях [системи] виявлення подвійного завантаження не виявили деякі налаштовані методи подвійного завантаження та застосовували значення SBAT, коли його не слід було застосовувати. … Ми досліджуємо проблему з нашими партнерами в Linux і надамо оновлення, коли буде доступна додаткова інформація», — пояснюють в Microsoft. 

Поки користувачам пропонують скористатися обхідними шляхами, як-от не завершувати інсталяцію оновлення, якщо ще є така змога, чи відновити систему Linux за інструкцією.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий