Ebay refurbished – власний досвід покупки смартфона з США

  • 21 августа, 08:18
  • 3620
  • 0

Є така штука на сайті ebay, як їхній власний refurbished. Далі я розповім, як можна замовити смартфон з США, та які є нюанси.

Що таке ebay refurbished і який refurbished обрати

В принципі, на сайті ebay є детальні пояснення. Якщо коротко, то є 4 типи refurbished:

  1. Certified – коли пристрій відновив сам виробник, тобто по суті стан нового
  2. Excellent – майже як новий
  3.  Very Good – мінімальні сліди використання
  4. Good – помірні сліди використання

Тобто — це фактично бувший у використанні пристрій. Але він повністю функціонує.

В принципі, якщо цікавить низька ціна, то це буде Good condition. На інших сайтах, таких як Амазон та Бекмаркет є свій refurbished. Але в середньому, там вище ціни, тому я вирішив купувати телефон на ebay.

Про продавців ebay refurbished

Для того, щоб отримати галочку ebay refurbished, продавцю на ebay, потрібно бути сертифікованим сервіс-центром, тобто щоб виробник, офіційно дозволив ремонтувати свої пристрої. Фактично, ви купуєте б.в. пристрій, котрий можливо лагодили у майстерні, а можливо просто якийсь користувач здав його в магазин, тому що купив новий, бо існують різні програми обміну пристроїв з доплатою. В будь-якому випадку — це повинен бути повністю робочий пристрій з не вбитою батареєю.

А ще, для покупців з США, умови взагалі топові, бо це безплатна доставка по США та місяць “манібеку”, а також річна гарантія на пристрій від магазину. Але на жаль, для України, ці всі штуки(окрім доставки по США) не працюють.

Ціни на пристрої

Якщо зайти на ebay, там навіть є цілий розділ з ebay refurbished пристроями. Якщо коротко, то вигідно купувати смартфони Самсунг та Гугл Піксель. На них гарна знижка. Наприклад на Samsung Galaxy S21 5G 128GB G991U ціна 157 у.о. за Good condition(у 2021 році на старті продаж він коштував 800 у.о.).
З Айфонами правда такі знижки не “прокатять”, за Apple iPhone 13 – 128GB просять близько 370 у.о.(на старті продаж у 2022 він коштував 800 у.о.)

Як обрати продавця та на що дивитись

Дивимось на рейтинг продавця та на кількість угод. Зазвичай це понад 50000 угод, та рейтинг 98+%. Далі уважно читаємо опис товару, щоб смартфон був Unlocked. Бо часто продаються дешевше залочені під американського оператора смартфони. Частину з них можна “розлочити”, але ви повинні точно знати, що це потім можливо зробити. Бо не всі смартфони можливо відвʼязати від оператора.


Далі ви купуєте товар,  на адресу доставлення посередника, наприклад Міст, товар приїжджає їм на склад в США, а далі вони пересилають його вам. Ціна за доставлення смартфона з США в Україну – 7 у.о.

Які є нюанси

В моєму випадку, смартфон приїхав в доброму стані, тобто сліди використання були майже не помітні. Але іноді, як я почитав форуми, може приїхати смартфон залочений, або з камерою, котра не фокусується, або весь в подряпинах. І на жаль, отримати якусь компенсацію за це — неможливо. Адже продавець просто скаже — висилай назад і тобі повернуть кошти на картку. А зробити це — дорого.

Я спеціально писав у Міст, чи можливо відправити товар в США. По перше, такої процедури у них нема, тобто треба окремо домовлятися, щоб відправити товар на магазин. А по друге, ціна доставлення в США – 30 у.о..
В принципі, за 10 у.о. можна замовити перевірку товару у Міст. Можливо це і варто робити про всяк випадок, але це + 10 у.о. до витрат.


Про розмитнення

Як ви знаєте, ліміт по ввозу 150 євро. Тобто якщо товар коштує дорожче, треба заплатити зверху + 30% від того що перевищує цей ліміт. В коробці, у мене був тільки смартфон + дешева зарядка + шнур. Тобто ні чеків, ні інших документів не було. А ціну товару ви самі вказуєте в кабінеті Міст. До чого я веду, в принципі перевірити за скільки саме ви купили товар — проблематично. Тим паче це б.в. річ. Але якщо ви захочете купити якийсь свіжий айфон за дорого — то можливо саме вашу посилку відкриють на митниці для перевірки і доведеться пояснювати, як він може куштувати 150 євро.

Ціни в Україні та висновки

В принципі, якщо подивитись на олх, то можна знайти смартфони по +- такій же ціні. І постає питання, а чи варто ото чекати 2-3 тижні доставлення з ebay? Тут ви самі вирішуйте. Бо на олх також багато не чесних людей. Смартфон може бути також ремонтований, але вже у нас без жодних перевірок і дозволів від виробника. А можливо смартфон був залочений і йому тут зробили так званий soft unlock. Мені просто в один день надоїло шукати пристойні варіанти і я вирішив таки ризикнути з ebay refurbished.

Смартфон на старті продаж, коштував 800 у.о.(але у 2021-22 роках), я його купив за 165(це з урахуванням доставлення). Працює швидко, камера крута, все літає, я задоволений.

Якщо надумаєте щось купувати як ebay refurbished – про нюанси я написав. Якщо у когось був негативний досвід — напишіть це в коментарях, можливо комусь, ця інформація згодиться.


Похожие материалы

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все