Маск закликав звільнити затриманого у Франції Дурова та запустив відповідний тег

  • 24 августа, 12:56
  • 3126
  • 0

Генеральний директор Tesla та власник соціальної мережі Х Ілон Маск іронічно відреагував на затримання засновника месенджера Telegram Павла Дурова у Франції.

«Точка зору: 2030 рік у Європі, і вас стратять за те, що ви лайкнули мем», — написав Маск у Х, коментуючи пост іншого користувача про затримання Дурова.

Ілон Маск також запустив хештег Звільніть Павла під відео, на якому Павло Дуров обговорює свободу слова в Інтернеті зі скандально відомим американським журналістом Такером Карлсоном.

У відео Дуров висловлює радість з приводу покупки Twitter (тепер Х) Маском.

Раніше французькі телеканали TF1 і BFMTV, посилаючись на свої джерела, повідомили, що засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Ле-Бурже в Парижі.

Затримання відбулося за ініціативи Повітряно-транспортної жандармерії Франції, оскільки його ім'я значилося у списку розшукуваних осіб у цій країні.

39-річний підприємець прилетів до столиці Франції з Азербайджану на приватному літаку. Разом із ним перебували охоронець і жінка, ім'я якої журналісти поки що не розголошують.

За інформацією TF1, Дурова у Франції можуть звинуватити у злочинах, пов’язаних із тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого і сексуалізованими злочинами проти дітей. Усе це пов’язують із відсутністю модерації контенту в Telegram, відмовою від співпраці з владою та використанням платформи для криптовалютних операцій і одноразових номерів.

Французькі правоохоронні органи вважають, що, відмовившись від модерації, Дуров став співучасником злочинів, скоєних за допомогою Telegram.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий