Дрібниця, а приємно. В РФ стався масовий збій — не працюють соцмережі та онлайн-сервіси

  • 23 августа, 09:01
  • 3269
  • 0

У середу, 21 серпня, на території Росії відбувся масовий збій. Не працює майже все – від месенджерів до порносайтів та ресурсів для відстеження збоїв.

Відомо про збої в програмах для обміну повідомленнями (Telegram, WhatsApp, Discord), ігрові та стрімінгові сервіси (Steam, Twitch), порносайти (Pornhub і т. д.). Не працює також онлайнова енциклопедія Вікіпедія, повідомляє The Moscow Times. Крім цього, є проблеми з доступом до ресурсу "Сбой.рф", який дозволяє відстежувати технічні збої в роботі різних сервісів.

«Наш сайт працює некоректно. Не впорався з великим напливом відвідувачів, хоча раніше подібне навантаження витримував», - повідомляє команда «Сбой.рф» Telegram.

Meduza уточнює, що раніше цього тижня росіяни мали проблеми з доступом до Telegram. Це сталося на тлі поширення чуток про те, що російська влада готується заблокувати месенджер.

Пропагандистське агентство РІА Новини з посиланням на Роскомнагляд повідомляє, що збій у роботі інтернет-сервісів у Росії нібито був пов'язаний з DDoS-атакою на операторів зв'язку, який вже припинився. Директор фонду «Товариство захисту Інтернету» Михайло Климарьов вважає неспроможною версію Роскомнагляду. На його думку, на дві тисячі російських операторів неможливо організувати DDoS-атаку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий