50 тисяч українців приєднались до наймасштабнішого прибирання планети

  • 22 сентября, 15:56
  • 4245
  • 0

50 000 українців взяли участь у Всесвітньому дні чистоти (World Cleanup Day). Разом активістам з допомогою мобільного застосунку EcoHike вдалося прибрати 1200 локацій у 24 областях.

Цього року акцію підтримала компанія GlobalLogic зі своєю розробкою EcoHike. Таким чином будь-який бажаючий міг знайти подію з прибирання у своєму місті або створити власну. Для центральних локацій у кожному місті у застосунку було створено спеціальні заходи. 

“Ми раді підтримати ініціативу “Let’s Do It, Ukraine” й надати для Всесвітнього дня прибирання ще один корисний онлайн-інструмент, — коментує Вікторія Константинова, директорка з маркетингу GlobalLogic, — EcoHike створили наші львівські інженери, щоб об'єднати небайдужих до теми забруднення України активістів, так само як ініціатива великого міжнародного прибирання.  Проте об’єднуватись варто не тільки один день на рік. Усі бажаючі можуть постійно використовувати EcoHike безкоштовно, створювати мітки на мапі й прибирати вже існуючі, долучатись до подій або організовувати власні заходи будь-якого масштабу.”

Захід проходив під гаслом «Побачив? Прибери», будь-хто міг долучитись до подій у своєму місті, організувати індивідуальне прибирання разом з друзями та родиною, відмітити та очистити забруднені території в EcoHike, а також навіть звільнити гаджети від зайвої інформації.

«Ми раді співпрацювати з GlobalLogic і разом розвивати корпоративну соціальну відповідальність у сфері правильного поводження з відходами та еко культуру в Україні. Натхненні разом рухатися до покращення екологічної ситуації в Україні та світі. У межах акції Всесвітнього дня прибирання була реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Загальна ідея полягає в тому, щоб допомогти людям помітити глобальну проблему зі сміттям в навколишньому середовищі, разом зменшувати забруднення та не утворювати відходи, які сотні років будуть засмічувати Землю. Зробимо Україну чистою разом!», – коментує Президент LDU Юлія Мархель.

Всесвітній день чистоти – щорічна ініціатива, до якої приєднуються мільйони людей з різних країн світу. В Україні її організовує Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом Let’s Do It World.  У 2017 році вони об’єднали понад 1 100 000 учасників та 4760 локацій по всій території країни. А два роки тому до прибирання в Україні долучилася президентка Естонії – Керсти Кальюлайд. Це рік став першим в історії ініціативи, коли під час прибирання використовували також і розробку українських інженерів. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все