Abto Software Відкрили СV & AI Lab в ЛНУ ім.І.Франка

  • 21 октября, 07:55
  • 4082
  • 0

На Факультеті прикладної математики та інформатики в ЛНУ ім. І. Франка, компанія Abto Software відкрила Лабораторію комп’ютерного бачення та штучного інтелекту.

Засновники компанії, а також більшість працівників Abto Software, є випускниками цього факультету. Робота над лабораторією тривала близько 3 місяців. Наразі в Лабораторії встановлено 13 комплектів ПК, проектор, екран, дошка та нова скляна перегородка

За словами декана факультету прикладної математики та інформатики, Івана Дияка, ця аудиторія символізує початок співпраці між факультетом та компанією Abto Software. “Мені б дуже хотілось, щоб студенти займались на факультеті тим, що їм цікаво. І я вірю, що такі ініціативи лише позитивно впливатимуть на розвиток студентів”, – наголосив декан.

Олександр Музичук, СЕО Abto Software, додав, що компанія планує на базі лабораторії сприяти розвитку освітньої екосистеми в університеті.“Я мрію, щоб наша освіта працювала у парі з бізнесом. Таку модель я побачив в Технічному університеті Ейндговена, де працював науковим співробітником в рамках Postmaster Program. Мені б хотілось, щоб ця ефективна екосистема розвивалась і на базі ЛНУ ім. і. Франка. Для цього виш має мати сучасне обладнання, актуальні навчальні курси, найкращих викладачів, щоб випускати  кваліфікованих спеціалістів”.
Про наступні плани роботи на семестр розповіла Віра Качковська, L&D менеджерка компанії.“Ми плануємо продовжити проводити лекції та воркшопи з Computer Vision та Artificial Intelligence. А також цього року, ми вперше запустили програму менторства курсових та магістерських робіт. Тому кожен студент, який хоче розвиватись в напрямку AI, СV, ML може долучитись до програми та працювати разом з ментором Abto Software над практичною частиною роботи”, – додала Віра.

Загалом, Abto Software, вже давно долучається до різних студентських ініціатив та є спонсором студентських олімпіад з програмування. Також Abto Software проводить літні навчальні курси з AI&CV, де викладають досвідчені R&D Engineers компанії.

Abto Software – українська ІТ компанія, що з 2007 року створює унікальні програмні рішення для лідерів таких галузей, як телекомунікації, енергетика, транспорт, медицина, будівництво, безпека та державні установи. Ключова візія компанії – популяризувати українську науку та співпрацювати з аерокосмічною галуззю. Серед цінностей Abto Software: патріотизм, наука, технології та інновації, здоровий спосіб життя, відкритість і прозорість. З 2015 року в Abto Software функціонує R&D відділ, який спеціалізується на CV, AI, ML проектах і розробляє концепції власних продуктів.


Теги: abto software
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все