Apple виправила уразливість AirDoS в iOS, iPadOS та macOS

  • 14 декабря, 10:48
  • 4699
  • 0

Ще у серпні 2019 року, один користувач на ім’я Кішан Баґаріа (Kishan Bagaria) виявив проблему в роботі AirDrop для смартфонів та планшетів компанії Apple. Суть цієї проблеми полягає у тому, що зловмисники можуть закинути вам повідомлення через AirDrop, яке ви не зможете закрити. Тобто, при спробі його закрити, воно постійно з’являтиметься знову та знову. І як результат, ваш пристрій не буде реагувати взагалі. Навіть якщо ви заблокуєте пристрій та розблокуєте його, такі сповіщення однаково будуть з’являтися на екрані. Таку проблему можна назвати спамом, а таку атаку прозвали AirDoS.

Отже, в операційних системах iOS 13.3, iPadOS 13.3 та macOS 10.15.2 цю проблему було вирішено завдяки новій технології блокування запитів на отримання повідомлень від специфічних пристроїв через AirDrop після трьох відхилень на дозвіл отримати сповіщення. Такий патч безпеки був випущений не лише для macOS Catalina (10.15.2), а й для Mojave (2019-002) та High Sierra  (2019-007).

Якщо ви ще не оновилися, то вирішення проблеми з AirDoS досить просте. Вам потрібно лише вийти із зони радіусу досяжності зловмисника, де не працюватиме передача файлів через AirDrop з вашим пристроєм. Також можна просто виключити AirDrop, Wi-Fi та Bluetooth будь-яким способом – самостійно або через голосового асистента Siri.


Теги: airdos
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все