Aptoide «втратив» персональні дані 20 млн користувачів

  • 21 апреля, 15:05
  • 3894
  • 0

Вибір – одна з найсильніших сторін Android. Зокрема, ви можете використовувати сторонні магазини застосунків замість Google Play Store. Aptoide був одним з популярних магазинів додатків для користувачів Android, але нещодавно він «втратив» велику базу даних користувачів.

Як з’ясувалося, через злом системи, стався «витік» даних 20 млн користувачів Android. Ці дані містять «особисту інформацію», включаючи адресу електронної пошти, справжнє ім’я, реєстраційні дані та IP-адреса, відомості про пристрій і навіть дату народження. Також були втрачені хеш-паролі та деяка технічна інформація.

Якщо ви зареєструвалися на Aptoide в період з 21 липня 2016 року по 28 січня 2018 року, ваші дані можуть бути серед них. Компанія ще не прокоментувала цю ситуацію. Наразі, дані користувачів все ще є загальнодоступними на хакерському форумі. За даними компанії, її магазином користуються 150 млн користувачів. Як зазначається, «витік» даних 20 млн користувачів є частиною більшого, який містить дані 39 млн користувачів.

Цікаво, що раніше Aptoide звинувачував Google в тому, що він занадто критичний до мобільних застосунків у своєму магазині. Зокрема, використовує Google Play Protect, щоб розміщувати попередження про безпеку в додаток або, навіть, видалити його з пристрою користувача.

Якщо ви коли-небудь використовували Aptoide, було б непогано змінити ваші паролі.


Теги: aptoide
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все