Asus представила в Україні материнські плати TRX40 для AMD Ryzen Threadripper 3-го покоління

  • 15 ноября, 09:38
  • 4708
  • 0

Компанія ASUS оголошує про вихід нової серії материнських плат TRX40, до якої входять моделі ROG Zenith II Extreme, ROG Strix TRX40-E Gaming і Prime TRX40-Pro. Вони містять велику кількість вдосконалених і нових функцій, які допоможуть професіоналам, ентузіастам ІТ та ґеймерам розкрити весь потенціал процесорів AMD Ryzen Threadripper 3-го покоління. Процесори Threadripper 3-го покоління у поєднанні з чипсетом TRX40 уперше реалізують шину PCI Express 4.0 у настільних ПК рівня High-End, яка пропонує 64 лінії з подвоєною пропускною здатністю в порівнянні з PCIe попереднього покоління для потреб сучасних твердотільних накопичувачів, відеокарт і професійного AV-обладнання. Усі слоти PCIe і M.2 в материнських платах ASUS серії TRX40 використовують для підключення шину PCIe 4.0.

Плати серії TRX40 пропонують підтримку до восьми слотів пам’яті, у які може бути встановлено до 256 Гб оперативної пам’яті, що працює в чотириканальному режимі. Нові процесори Threadripper 3-го покоління, як і їх попередники, підтримують модулі пам’яті з корекцією помилок (ECC). У системах на базі нових материнських плат ASUS можуть бути встановлені модулі пам’яті з частотою до 3200 МГц. Материнські плати ROG і ASUS серії TRX40 призначені для широкої аудиторії користувачів: від професіоналів і «хардкорних» ґеймерів, які хочуть отримати максимум від своєї системи, до новачків, які прагнуть стати володарем сучасного потужного ПК.

ROG Zenith II Extreme: для вимогливих
ґеймерів і професіоналів

Материнська плата ROG Zenith II Extreme ідеально підходить для професійних користувачів і шанувальників ігор, які бажають досягти граничних значень тактової частоти процесора Threadripper третього покоління та оперативної пам’яті. У зовнішньому оформленні плати дотримується баланс стриманого індустріального дизайну та яскравого стилю ігрового продукту. З вимкненим підсвічуванням Zenith II Extreme уособлює строгість і витонченість, але щойно спалахує багатозонне підсвічування Aura RGB, плата стає в центрі уваги. На декоративній панелі, яка розміщена на кожусі інтерфейсів введення-виведення, нанесено голографічний візерунок Infinity Lighting, а на кольоровому OLED-дисплеї LiveDash відображаються POST-коди, важлива системна інформація або графіка. Значну частину верхньої сторони плати вкриває алюмінієва «броня» ROG Armor, а нижньої – металева пластина, яка запобігає деформації плати при встановленні важких відеокарт і кулерів.

ASUS ROG Zenith II Extreme

У Zenith II Extreme використовується вдосконалена 16-фазна система живлення для підтримки екстремального розгону. На основному радіаторі силових компонентів цієї плати встановлено два вентилятори, що працюють у напівпасивному режимі: вони вмикаються лише тоді, коли температура у відповідній зоні досягає 60ºC. Для поліпшення відведення тепла також використовується теплова трубка, що з’єднує основний радіатор із допоміжним, який розміщено під кожухом інтерфейсів вводу-виводу. Ще один вентилятор, під радіатором чипсета, відводить тепло не тільки від мікросхеми чипсета, а й від пристроїв у слотах M.2. Крім того, створюваний ним потік повітря також допомагає підтримувати охолодження модуля VRM під час розгону пам’яті. Кожен із цих вентиляторів керується за допомогою інтелектуального алгоритму, який вмикає його тільки за необхідності. Регулювати параметри режиму роботи вентиляторів можна за допомогою утиліти Fan Xpert 4.

Гнучкі можливості для побудови підсистеми зберігання даних забезпечують п’ять слотів M.2, кожен з яких використовує до чотирьох ліній PCIe 4.0, причому три слоти знаходяться безпосередньо на платі, а два – на ексклюзивному модулі DIMM.2. Для підключення містких жорстких дисків Zenith II Extreme надає вісім портів SATA. Робота в мережі є важливим аспектом сучасних робочих станцій і високопродуктивних настільних комп’ютерів, і Zenith II Extreme обладнана одразу трьома мережевими інтерфейсами. За їх роботу відповідають мережеві контролери Intel® I211-AT (стандарт Gigabit Ethernet) і Aquantia AQC-107 (стандарт 10G Ethernet). Максимальну швидкість передачі даних у бездротових мережах гарантує адаптер Intel AX200 (Wi-Fi 6) із вбудованим модулем Bluetooth 5. 

Нещодавній вихід нової специфікації USB знайшов своє відображення і в Zenith II Extreme. На задній панелі міститься цілих сім портів USB 3.2 Gen 2 з пропускною спроможністю 10 Гбіт/с та один швидкісний порт USB 3.2 Gen 2×2 (Type-C) із пропускною спроможністю 20 Гбіт/с. Плата також пропонує пару роз’ємів USB 3.2 Gen 2 для передньої панелі, чотири порти USB 3.2 Gen 1 та три USB 2.0.

Нарешті, для того, щоб забезпечити якісне звучання в іграх і під час прослуховування музики через навушники, у Zenith II Extreme використовується кодек SupremeFX S1220 у поєднанні з 32-бітним ЦАП ESS Sabre. Завдяки програмному рішенню DTS® Sound Unbound реалізована підтримка просторового звучання з високоточним позиціонуванням джерела звуку.

ROG Strix TRX40-E Gaming: повний
контроль в будь-якій ситуації

ROG Strix TRX40-E Gaming – це стильна й функціональна плата у стандартному форм-факторі ATX для створення потужного ігрового ПК. Вона володіє гнучкими можливостями для моніторингу й налаштування конфігурації завдяки 1,3-дюймовому OLED-дисплею LiveDash. Характерний дизайн плати з різкими лініями поширюється на її компоненти, зокрема радіатор накопичувачів M.2 та екран аудіосистеми. Значна частина плати має чорне покриття, на тлі якого повноколірне підсвічування виглядає дуже виразно.

Нова плата лінійки ROG Strix обладнана 16-фазною системою живлення процесора з радіатором і встановленими над ним двома вентиляторами з підтримкою пасивного режиму роботи. Забезпечити стабільну подачу живлення на багатоядерний процесор Threadripper допомагають надійні роз’єми живлення ProCool II з монолітними контактами.

ASUS ROG Strix TRX40-E Gaming

Плата також надає широкі можливості для підключення накопичувачів і периферійних пристроїв. Вона пропонує три роз’єми M.2, кожен із яких пов’язаний із чотирма лініями PCIe 4.0, а також вісім портів SATA на краю плати. Позаду розташовані вісім портів USB 3.2 Gen 2 з пропускною спроможністю 10 Гбіт/с, зокрема один Type-C, а також ще чотири роз’єми USB 2.0. Крім великої кількості роз’ємів для вентиляторів ROG Strix TRX40-E Gaming також обладнана окремими роз’ємами для підключення як стандартних, так і нестандартних СРО.

Нова плата обладнана трьома мережевими контролерами: Intel AX200 (Wi-Fi 6 + Bluetooth 5), контролер Realtek стандарту 2.5G Ethernet і «гігабітний» контролер Intel I211-AT. Для шанувальників якісного звуку Strix TRX40-E Gaming оснащена аудіокодеком SupremeFX S1220 і підтримує рішення DTS Sound Unbound.

ASUS Prime TRX40-Pro: солідна основа
для Threadripper нового покоління

Prime TRX40-Pro – це надійна основа для побудови потужної системи для професійної роботи з мультимедійним контентом, зокрема для редагування відео і 3D-рендерингу. Плата вирізняється своїм футуристичним дизайном із радіатором в області VRM з полірованого алюмінію, який забезпечує ефективне охолодження 16-фазної системи живлення процесора з силовими елементами Infineon TDA21462 та іншими компонентами преміум-класу. Слоти розширення плати підключені до високошвидкісної шині PCIe 4.0: три слоти PCIe x16 мають посилену конструкцію (технологія ASUS SafeSlots), вони підтримують роботу в режимі x16/x16/x16.

Кожен із трьох слотів M.2 підключений до шини PCIe 4.0 x4. Професійні розробники контенту, що працюють із масивними відеофайлами, зможуть об’єднати в RAID-масив декілька NVM-пристроїв для збільшення швидкості операцій введення-виведення. Два з цих слотів знаходяться під окремим радіатором для запобігання температурного тротлінгу SSD за умови великих навантажень. Третій слот M.2 розміщує твердотільний накопичувач вертикально, тому для його охолодження використовується повітряний потік, створюваний у зоні центрального процесора.

ASUS Prime TRX40-Pro

На задній панелі плати розміщено три роз’єми USB 3.2 Gen 2 Type-A і реверсивний порт USB 3.2 Gen 2 Type-C, які працюють на швидкості до 10 Гбіт/с для підключення високошвидкісних зовнішніх накопичувачів, аудіообладнання, професійних контролерів для редагування відео тощо. Prime TRX40-Pro також має повний набір роз’ємів для підключення вентиляторів і систем рідинного охолодження, керованих за допомогою утиліти Fan Xpert 4. На платі також є роз’єм M.2 з ключем E для встановлення модуля Wi-Fi у типорозмірі 2230. Проводове підключення через порт Gigabit Ethernet забезпечує контролер Intel I211-AT.

Першокласна якість звуку забезпечує аудіосистема на базі аудіокодека Realtek S1220 з рознесеними на різних шарах друкованої плати аудіоканалами та екрануванням доріжок для захисту від впливу ЕМІ. Технологія DTS: X Ultra призначена для формування віртуального просторового звуку при використанні навушників та акустичних систем.

Доступність та ціна

Материнські плати ASUS серії TRX40 надійдуть у продаж в Україні наприкінці листопада. Орієнтовна роздрібна ціна:

  • ROG Zenith II Extreme – ₴ 22 500
  • ROG Strix TRX40-E Gaming – ₴ 15 600
  • ASUS Prime TRX40-Pro – ₴ 12 900





0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все