Австралія нарахувала штраф у розмірі понад $383 тисячі компанії X

  • 15 октября, 19:17
  • 3777
  • 0

Австралія нарахувала штраф в розмірі 610 500 австралійських доларів (понад 383 тисячі доларів США) платформі Ілона Маска, раніше відомій як Twitter. Соціальна мережа не надає інформації щодо заходів щодо виявлення та боротьби з матеріалами, які містять сексуальне насильство над дітьми. Цю інформацію оприлюднив The Guardian.

Компанія стала першою онлайн-платформою, якій за порушення норм Закону Австралії про безпеку в інтернеті накладено штраф. Закон вимагає дотримання основних стандартів безпеки в онлайн-середовищі.

Тепер компанії X надається 28 днів на те, щоб сплатити штраф або представити інформацію стосовно заходів, спрямованих на боротьбу з матеріалами, що містять сексуальне насилля над дітьми, що знаходяться на їхній платформі. Перед цим запити від відповідної служби з електронної безпеки Джулі Інман Грант були проігноровані соцмережею.

Грант заявила, що раніше компанія обіцяла, що безпека дітей є її пріоритетом, але звіт свідчить про те, що після придбання соцмережі Маском автоматичне виявлення таких матеріалів впало з 90% до 75% протягом трьох місяців.

Незважаючи на повідомлення компанії про покращення ситуації, жодних підтверджень не було надано.

Якщо платформа не виконає вимоги, справу можуть передати до федерального суду Австралії, який може нарахувати штраф компанії в розмірі до 780 тисяч австралійських доларів (понад 490 тисяч доларів США).

«Це також не означає, що ми закінчили. У нас є повноваження на періодичне сповіщення. Ми хочемо чинити тиск усіма важелями, які є в нашому розпорядженні, щоб переконатися, що вони (компанія X — ред.) покращують і підвищують стандарти безпеки», — заявила Грант.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий