Автор «найбільш перегляданого фото в історії» розповів, як зробив легендарний знімок

  • 12 апреля, 17:29
  • 3960
  • 0

Автор «найбільш перегляданого фото в історії» розповів, як зробив легендарний знімок

Йдеться про знімок під назвою «Безтурботність»/«Блаженство», який використовувався як заставка Microsoft Windows XP. На ньому зображено краєвид в окрузі Сонома (Каліфорнія, США), де видніються зелені пагорби та блакитне небо з шарувато-кучовими та перистими хмарами.

За словами фотографа, він був просто в захваті, знайшовши потрібне місце у потрібний час. О-Ріар зробив це фото у січні 1996 року, коли їхав відвідати свою дружину Дафну Ларкін. Відобразити вражаючий вигляд йому допомогла камера Mamiya RZ67 з кольоровою плівкою Fuji Film.

«Розмір камери та плівки разом мали значення, і я думаю, що фотографія Bliss стала ще помітнішою. Я думаю, що якби я зняв її на 35 міліметрів, то це не дало б  такого ж ефекту», – поділився 81-річний чоловік.

Ця робота стала «просто ще одним знімком» для фотографа, але саме вона зробила його відомим.

Зображення О'Ріарса опинилося в руках Білла Гейтса з Microsoft після того, як група Гейтса Corbis купила агентство стокове фото Westlight у 1998 році — агентство Westlight, якому фотограф спочатку представив «Безтурботність». Техногігант придбав знімок і він став образом робочого столу Windows XP, який ми знаємо.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все