Безшовні оновлення на Android 11 стануть обов’язковими

  • 8 апреля, 12:12
  • 3844
  • 0

У 2016 році Google додав корисну функцію «безшовні оновлення» в Android 7.0 Nougat. Це значно прискорило процес встановлення оновлення програмного забезпечення. Ця функція вимагала від OEM-виробників створення «налаштування розділу A/B», який дозволяв би ОС автоматично створювати копії неактивних розділів, які можна оновлювати у фоновому режимі, і для перемикання між ними потрібно тільки перезавантаження.

Іншими словами, це означає, що ваш пристрій автоматично створить другу копію системи і декількох інших розділів і встановить на неї нове оновлення. Потім потрібно буде тільки перезапустити пристрій, щоб переключитися на оновлений розділ з останнім програмним забезпеченням. Це значно прискорює весь процес встановлення оновлення програмного забезпечення.

Google ніколи не робив безшовні оновлення обов’язковою функцією. Одним з недоліків цієї функції – потреба додаткового внутрішнього простору для зберігання. Можливо, саме через це багато виробників відмовилися від її реалізації.

Проте, Google збирається зробити це обов’язковою функцією з випуском Android 11, щоб всі пристрої поставлялися з підтримкою безшовних оновлень. Як було зазначено, для всіх пристроїв під управлінням Android 11 або пізнішої версії буде обов’язковим налаштування віртуального розділу A/B. Це означає, що флагманські пристрої від всіх OEM-виробників смартфонів на Android, випущені з кінця 2020 або з початку 2021 року з Android 11, також матимуть функцію безшовних оновлень.


Теги: android 11
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все