Bosch розробляє 3D-дисплеї для автомобілів

  • 14 августа, 15:44
  • 3907
  • 0

Технологію стереозображення хочуть відродити. Хоча вона «не злетіла» в телевізорах та смартфонах, але може «злетіти» в автомобілях, вважають у Bosh. Компанія розробляє стереодисплеї для автомобілів, які показуватимуть просторові фігури без необхідності використання окулярів.

3D-дисплеї для автомобілів

Ідея Bosh у тому, щоб додати об’єму значкам про події на дисплеї приладів, який знаходиться за кермом. Сьогодні про рівень важливості тієї чи іншої події сповіщає лише колір значка. У Bosh переконують, що об’ємне зображення привертатиме увагу водіїв краще, ніж іконка на плоскому екрані.

Технологія працює на базі пасивного 3D. Завдяки цьому вона не вимагає наявності спеціальних аксесуарів – окулярів або засобів стеження за очима користувача. На жаль, у Bosch не розкривають більше подробиць.

"Глибина відображення дисплея означає, що водії можуть споживати важливу візуальну інформацію швидше. Сповіщення, які наче вистрибують з екрана, є більш очевидними та екстреними", – говорить президент підрозділу автомобільного мультимедіа Bosh Стеффен Бернс. 

Розробники кажуть, що їхнє рішення можна використовувати не лише для відображення попереджень та тривог. Його можна залучити для відтворення відеопотоку з камери заднього виду, даючи водієві відчуття глибини та спрощуючи об’їзд перешкод і паркування заднім ходом. У Bosch також кажуть, що їхнє рішення спрощує навігацію.

Автоіндустрія сьогодні впритул наблизилася до використання стереозображень. Наприклад, система Mercedes-Benz MBUX залучає передню камеру для створення навігації на основі доповненої реальності. Вона відображає на екрані автомобіля вказівні стрілки так, начебто вони знаходяться безпосередньо на перехрестях.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи