Chrome 81 принесе веб-AR та NFC більшій кількості користувачів

  • 18 февраля, 11:30
  • 3916
  • 0

Google наближається до того, щоб зробити деякі передові веб-технології більш доступними. Інтернет-гігант випустив бета-версію Chrome 81 для Android, Linux, Mac і Windows, в якій додана підтримка WebXR для доповненої реальності на основі браузера. У веб-розробників тепер є досить простий спосіб донести AR до користувачів на різних платформах, не вдаючись до нативних додатків. Базова структура була присутня раніше, але вимагала включення прапорів. Це ж зробить AR доступним для користувачів Chrome, тільки-но розробники сайтів скористаються цим.

Це також відкриває двері для взаємодії на основі дотиків. Нова платформа Web NFC дозволяє мобільним пристроям взаємодіяти з об’єктами, які можна підключати, знову ж таки, без використання власних програм або функцій системного рівня. Ви можете дізнатися більше про музейний експонат або зареєструватися на конференції без спеціального програмного забезпечення. Знову ж таки, все це буде марно, поки розробники сайту не скористаються цим.

Chrome 81 також матиме значне досягнення в області безпеки. Ця версія браузера позбавить підтримки застарілі протоколи TLS 1.0 і 1.1, які захищають трафік HTTPS. Вони були оголошені застарілими в Chrome 72, але цей реліз повністю їх видаляє. Відповідно сайти, які все ще використовують старі формати, будуть позначені як небезпечні.


Теги: chrome 81
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все