Де хочуть працювати iOS-розробники, - дослідження

  • 10 мая, 11:27
  • 4026
  • 0

MacPaw, Readdle і Genesis — українські компанії, в яких найцікавіші задачі та стек для iOS-розробника. Так вважають більшість респондентів опитування про iOS-ринок, яке проводило видання AIN.UA спільно із кофаундинговою компанією Genesis. За результатами анонімного опитування українських iOS-розробників AIN.UA опублікувало тенденційне дослідження, в якому сформульовані основні тренди вітчизняного iOS-ринку. Подібне дослідження проводилось в українській IT-індустрії вперше.   


«Genesis розвиває мобільні застосунки вже понад 10 років. Всередині екосистеми ми створили і виростили більше 20 бізнесів, які успішно конкурують із світовими продуктами-лідерами у різних нішах. iOS-розробка — одна з пріоритетних сфер для нас, тому ми радо підтримали дослідження українського iOS-ринку, реалізоване виданням AIN.UA. Нам як бізнесу важливо розуміти потреби розробників та нинішній ландшафт ринку. В той же час, як роботодавець, Genesis зацікавлений в тому, щоби потенційні кандидати мали вичерпну інформацію про всіх гравців та можливості ринку. Віримо, що це дослідження сприятиме розвитку ніші в Україні, а також появі нових успішних iOS-продуктів», — коментує Артем Копанєв, СOO Genesis.

У межах дослідження розробники поділилися своєю думкою щодо технологічного стеку і мов програмування, які вони використовують. Також у дослідженні охопили тему зарплат і пошуку роботи: фактори, які впливають на рішення про зміну роботодавця, інструменти, що їх використовують розробники різних ґрейдів під час пошуку нової позиції і компанії. 

Більшість респондентів дослідження — досвідчені розробники. Загалом близько 63% опитаних мають рівень Senior і вище. Більше половини опитаних — співробітники продуктових IT-компаній. 

Серед продуктів, розробкою яких займаються українські iOS-команди, лідерами є застосунки у сфері здоров’я та спорту, e-commerce та утиліти з офісними інструментами. Найбільше розробників серед опитаних хотіли б працювати над застосунком «Дія». Також iOS-фахівців цікавлять продукти monobank і Grammarly.

Більшість респондентів назвали Genesis компанією з найвищими зарплатами на ринку. Також високими компенсаціями, на думку iOS-розробників, відрізняються MacPaw, Grammarly і Readdle.  


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все