DJI випустила новий портативний дрон Mavic Air 2

  • 28 апреля, 11:15
  • 4160
  • 0

Компанія DJI, світовий лідер в області безпілотних літальних апаратів і технологій аерофотозйомки, представляє нову версію портативного дрона – Mavic Air 2. Оснащений поліпшеною камерою і новими інтелектуальними функціями управління, цей коптер розширює асортимент творчих можливостей і підвищує безпеку автономної зйомки.

Новий рівень якості

Інженери компанії DJI, при створенні Mavic Air 2, приділили багато уваги камері дрона. Її зробили справді сучасним інструментом як для відеографів-любителів, так і для професіоналів. До основних переваг нової камери варто віднести зйомку 4K відео 60 кадрів в секунду і підтримку HDR, фотографування з роздільною здатністю 48 МП, створення панорам з широким колірним і динамічним діапазоном, а також удосконалений трьохосьовий стабілізатор.

Такі показники стали можливими завдяки використанню ½ дюймової матриці з Байеровим фільтром. Вона забезпечує відмінну деталізацію зображення і чутливість в широкому діапазоні освітленості. А максимально якісно зберегти відзнятий матеріал дозволяє застосування відеокодека HEVC (H.265).

Також свій внесок додають і автоматичні режими визначення сцен, які підлаштовують параметри камери під умови зйомки, а також активують режим HyperLight при недостатньому освітленні.

Зйомка як у кіно з DJI Mavic Air 2

Покращення отримала не тільки камера, а й інтелектуальні режими аерозйомки. До звичного набору інструментів додалася технологія FocusTrack, що дозволяє легко відтворювати кінематографічні ефекти і підводки. Для зйомки епічних гіперлапсів додана підтримка автоматичного склеювання 8K відео. А для зйомки “на швидку руку” передбачений режим швидкої зйомки з використанням попередньо встановлених траєкторій або за побудованим у декілька кліків маршрутом.

Основна перевага FocusTrack в поєднанні декількох інтелектуальних режимів слідування: Active Track 3.0, Searchlight 2.0 і Point of Interest 3.0. Оновлений Active Track може слідувати за об’єктами, автоматично огинаючи перешкоди і тримаючи об’єкт зйомки в центрі кадру, навіть якщо він на час перекривається деревами або спорудами. Searchlight утримує об’єкт в кадрі, даючи повну свободу в управлінні дроном. А у оновленому Point of Interest поліпшили технологію прямування за об’єктом зйомки (автоматично розпізнаються люди, машини та човни), що зробить ваш контент ще більш вражаючим.

Управління новим дроном здійснюється за допомогою додатка DJI FLY. Його вперше було представлено виробником півроку тому з виходом моделі Mavic Mini. У новій версії додалися можливість швидкого створення маршрутів з використанням попередньо встановлених траєкторій польоту або по заданих точках на мапі. А довести відзнятий матеріал до досконалості допоможе додаток DJI Mimo, що представляє інтуїтивно зрозумілі шаблони редагування і безліч різноманітних фільтрів.

Отримання якісного відео рідко обходиться без зйомки декількох дублів. Тому розробники DJI Mavic Air 2 наростили ємність батарей, збільшивши тривалість польоту до 34 хвилин. Нагадаємо, модель DJI Mavic Air могла протриматися в повітрі максимум 21 хвилину на одному заряді, а DJI Mavic 2 Pro – 31 хвилину.

Також збільшилася і автономність пульта пілота – тепер на одному комплекті батарей може пропрацювати до 240 хвилин. Це приємне доповнення до вже наявних плюсів у вигляді зручної форми, посиленим антенам і швидкому кріпленню для смартфона.

Безпечний політ DJI Mavic Air 2

Неможливо зняти якісне відео, якщо немає надійного автопілота або повного контролю над польотом дрона. DJI Mavic Air 2 оснащений оновленою повітряною системою OcuSync 2.0. Вона забезпечує якісний зв’язок на відстань до 10 км з передачею відеосигналу роздільною здатністю 1080p FHD. При цьому дрон автоматично перемикається між каналами 2.4 ҐГц та 5.8 ҐГц, забезпечуючи захист від перешкод в складних умовах зйомки.

Крім цього, дрон оснастили датчиками в фронтальній, задній і нижній частинах дрона. Разом з розширеним автопілотом третього покоління (APAS 3.0) вони забезпечують високий рівень безпеки польотів за рахунок надійної системи оминання перешкод і роботи функції запобігання зіткнень.

Аксесуари для творчості

Для Mavic Air 2 додатково є два набори фільтрів нейтральної щільності для регулювання експозиції та отримання більшого діапазону креативних можливостей. Набір ND 16/64/256 служить для зміни витримки при занадто яскравому світлі, а набір ND 4/8/32 допомагає отримати яскраві зображення при низьких значеннях ISO.

DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

Появу новинки в мережі офіційного дистриб’ютора – FlyTechnology слід очікувати ближче до середини травня. Рекомендована роздрібна ціна DJI Mavic Air 2 прогнозується на рівні ₴ 26 тис., а в комплекті DJI Mavic Air 2 Fly More Combo – ₴ 32 тис.


Теги: mavic air 2
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все