Додаток Gboard для Android викликає блокування смартфона

  • 19 декабря, 13:06
  • 4489
  • 0

Gboard – це додаток клавіатури Google, який доступний для користувачів Android та iOS. Скарги, опубліковані цього тижня на сторінці довідки Android, Reddit та Twitter, вказують на те, що у користувачів Android є серйозна проблема з додатком. Помилка призводить до збою віртуальної QWERTY-клавіатури і блокує деяких користувачів на їх власних пристроях – вони не можуть ввести пароль або PIN-код. Винуватцем є оновлення, яке Google випустила для Gboard кілька днів тому.

Як повідомляється, найбільше постраждали смартфони на Android від Motorola. Твіт компанії поклав провину за помилку прямо на Google – «Ця проблема була викликана оновленням Gboard, що належить Google. Якщо хтось не може отримати доступ до пристрою, бо не з’являється Gboard, то єдиний спосіб обійти блокування екрана – скидання налаштувань». Такий спосіб мало кого потішить. На щастя, існує ще один спосіб і він набагато кращий. Просто перейдіть в Налаштування –> Програми –> Gboard –> Очистити дані та кеш.

Якщо у вас виникла така проблема, то до появи оновлення з виправленням можна скористатись іншим додатком QWERTY, наприклад SwiftKey. Його можна завантажити з магазину Google Play. Інша ідея полягає в тому, щоб замість PIN-кода використовувати інші доступні методи розблокування – графічний ключ, палець тощо. Існують суперечливі повідомлення про те, чи випустила Google оновлення для усунення помилки. Але сподіваємось, що воно вже вийшло.


Теги: gboard
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий