Дослідники ESET виявили нову уразливість в чипах Wi-Fi

  • 27 февраля, 13:16
  • 4228
  • 0

Дослідники ESET виявили нову уразливість в чипах Wi-Fi під назвою Kr00k (CVE-2019-15126). Вона охоплює багато пристроїв, точки доступу Wi-Fi і маршрутизатори. Kr00k – це уразливість, яка призводить до того, що мережеве з’єднання уразливого пристрою шифрується ключем шифрування з нульовим значенням. У разі успішної атаки це дозволяє зловмисникові розшифрувати пакети бездротової мережі.

Виявлення Kr00k слідувало за попереднім дослідженням ESET про те, що Amazon Echo вразливий для KRACK (ключових атак перевстановлення). Kr00k належить до KRACK, але також принципово відрізняється. В ході дослідження KRACK дослідники ESET визначили Kr00k як одну з причин «перевстановлення» ключа шифрування з нульовим значенням, що спостерігається в тестах на атаки KRACK. Після цього дослідження більшість великих виробників пристроїв випустили патчі.

Kr00k особливо небезпечний, тому що він потенційно зачепив понад мільярд пристроїв з підтримкою Wi-Fi. Уразливість впливає на всі пристрої з чипами Broadcom та Cypress Wi-Fi. Це найбільш поширені чипи Wi-Fi, використовувані в сучасних пристроях. Точки доступу і маршрутизатори Wi-Fi також схильні до цієї уразливості. ESET перевірив і підтвердив, що серед уразливих пристроїв були пристрої Amazon (Echo, Kindle), Apple (iPhone, iPad, MacBook), Google (Nexus), Samsung (Galaxy), Raspberry (Pi 3) та Xiaomi (Redmi), а також точки доступу від ASUS і Huawei.

ESET відповідально повідомила про цю уразливість виробникам чипів Broadcom і Cypress, які згодом випустили виправлення. За даними ESET, пристрої великих виробників вже також отримали виправлення.


Теги: wi-fi eset
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все