Dropbox звільнить 16% співробітників через уповільнення зростання та «настання ери ШІ»

  • 28 апреля, 14:50
  • 3846
  • 0

Хмарний сервіс зберігання даних Dropbox приєднався до технологічних компаній, які оголосили про масові звільнення. Сьогодні компанія заявила, що звільнить 16% свого штату або приблизно 500 співробітників через уповільнення зростання і, за словами генерального директора, тому що «нарешті настала ера ШІ».

Це перші звільнення, які компанія провела з січня 2021 року, коли звільнила 315 співробітників через пандемію COVID-19. Про хвилю скорочень персоналу було оголошено у службовій записці генерального директора та співзасновника Дрю Х'юстона (Drew Houston), а також у документах, поданих до Комісії з цінних паперів (SEC).

Повідомляється, що компанія зазнає витрат у розмірі від 37 до 42 мільйонів доларів у зв'язку зі звільненнями, які будуть зареєстровані у другому кварталі. Х'юстон сказав, що навіть незважаючи на хороші результати і той факт, що Dropbox приносить прибуток, компанія вирішила зробити запобіжний крок, скоротивши робочі місця та інвестувавши в нові області, щоб не відставати від темпів змін, враховуючи, що зростання сповільнюється.

У своєму листі Х'юстон написав: «Хоча наш бізнес приносить прибуток, наше зростання сповільнюється. Частково це пов'язано з природним дозріванням наших існуючих підприємств, але останнім часом зустрічний вітер економічного спаду чинив тиск на наших клієнтів та на наш бізнес. В результаті, деякі інвестиції, які раніше приносили позитивний прибуток, більше не є стійкими».

Цікаво те, що керівник також називає ШІ основним фактором: «По-друге, і це важливіше, нарешті настала ера обчислень з ШІ. Ми багато років вірили, що ШІ дасть нам нові надздібності і повністю змінить роботу, пов'язану з наукою. І ми вже давно рухаємося до цього майбутнього, що продемонструє лінійка цьогорічних продуктів».

За даними трекера Layoffs.fyi, 2023 року в технологічному секторі було звільнено понад 184 000 осіб майже у 620 технологічних компаніях.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий