Google знайшов уразливість в браузері Apple Safari

  • 24 января, 12:36
  • 3988
  • 0

Нещодавно дослідники Google заявили, що у веб-браузері Apple Safari є багато дір в безпеці. Вони, нібито, дозволяють хакерам відстежувати поведінку користувачів в браузері. За словами дослідників, це можна зробити завдяки інструменту, який був розроблений для захисту конфіденційності користувачів. За словами Google, його дослідники розкрили ці недоліки в серпні 2019 року. У грудні того ж року Apple розкразала про це в своєму блозі і подякувала корпорації.

Дослідницька група визначила 5 типів атак, які можуть статися через уразливість. Згідно з даними, це може дозволити третім сторонам отримувати «конфіденційну особисту інформацію про звички користувача». Хоча сьогодні такі уразливості щодо конфіденційності зустрічаються дуже рідко, проблеми в механізмах, призначених для поліпшення конфіденційності, є несподіваними і вкрай суперечливими.

Копанія випустила Intelligent Tracking Prevention у 2017 році. Функціональність була спрямована на те, щоб захистити користувачів браузерів Apple Safari від стеження через інтернет за допомогою cookie-файлів рекламодавців і третіх сторін. Дослідники Google також виявили недолік, який дозволив хакерам створити «постійний відбиток», який буде слідувати за користувачем по всьому інтернету. Інші змогли показати, що окремі користувачі шукали на сторінках пошукових систем. Apple підтвердила, що виправила помилки, повідомлені Google в минулому році.


Теги: apple safari
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все