Хакери використали коронавірус для зараження комп’ютерів троянами

  • 3 февраля, 13:27
  • 4175
  • 0

Кіберзлочинці вирішили скористатись глобальним страхом людей через коронавірус у Китаї, де на сьогоднішній день вже зафіксовано 362 смерті. Хакери розсилають електронні листи, які замасковані під офіційні повідомлення від державних медичних центрів. Ці листи, нібити, містять вкладення, які обіцяють надати більш детальну інформацію про профілактичні заходи проти коронавірусних інфекцій.

Множинні кампанії електронної пошти було виявлено кількома командами з кібербезпеки, які відстежують останні загрози. Всі вони використовують коронавірус як пастки, щоб спробувати змусити жертв відкривати заражені повідомлення. Перша велика шкідлива кампанія була виявлена IBM X-Force Threat Intelligence. Вона призначена для жертв і містила інформацію про коронавірус в різних префектурах Японії, в тому числі у великих населених пунктах Ґіфу, Осака і Тотторі. Однак ці вкладення, замасковані під документи Microsoft Word, насправді містять шкідливі дані, пов’язані з сумнозвісним сімейством шкідливих програм Emotet. Вони можуть збирати облікові дані користувачів, історію браузера і конфіденційні документи.

Інші шкідливі файли були замасковані під pdf, mp4, docx, в назах яких «містилися відеоінструкції» про те, як захистити себе від вірусу, оновлення інформації про загрозу і, навіть, процедури виявлення вірусів. Однак ці файли, насправді, містили цілий ряд загроз, включаючи трояни, які здатні знищувати, блокувати, змінювати або копіювати дані, а також заважати роботі комп’ютерів або комп’ютерних мереж.

Оскільки люди продовжують турбуватися за своє здоров’я, таких кампаній може побільшати. Тому не відкривайти подібні листи чи файли, а інформацію краще беріть з офіційних сайтів медичних центрів.


Теги: троян
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все