Харківський ІТ Кластер ініціював відкриття першого центру масової вакцинації

  • 15 июня, 06:22
  • 3821
  • 0

12 червня у Харкові розпочав роботу перший центр масової вакцинації. Ініціатором відкриття стала ІТ-спільнота — громадська спілка Харківський ІТ Кластер. Приміщення для першого Центру безоплатно надали партнери Кластеру — банк «Восток».

На вихідних, 12 та 13 червня, прививатися тут вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech зможуть ті, хто став у чергу через додаток «Дія» або через контакт-центр МОЗ. На першому поверсі банку організували зону очікування, а на нульовому проводять щеплення. 

Харківський IT Cluster брав активну участь в організації відкриття центру та координації його роботи. Це є продовженням реалізації проєкту ІТ4Life, завдяки якому було запущено сотні точок доступу до кисню та забезпечена допомога лікарям.

«Людям, які попередньо зареєструвалися в “Дії” та через гарячу лінію МОЗ, телефонували та запрошували на конкретний час та дату. Це робиться для того, щоби забезпечити злагоджену логістику та уникнути черг. У порядку живої черги провакцинуватися складніше, адже людям доведеться очікувати на вільний час у бригад. А це, іноді, від однієї до двох годин. Тож треба планувати свій час та бути в контакті з сімейним лікарем», – наголосила Ольга Шаповал, виконавчий директор Харківського IT Cluster.

Із першого дня роботи центру працювало чотири мобільні бригади, у кожній із яких по три людини – медсестра, лікар та реєстратор. Усі охочі вакцинуватися обов'язково мали взяти із собою паспорт, ідентифікаційний код та декларацію, укладену із сімейним лікарем. 

«Ми, у першу чергу, орієнтуємося на те, щоби не було черг та щоб усе проходило за попереднім записом. Ми виконали всі вимоги, про які просили лікарі. А саме, у них є спеціальні бокси: переносні сумки-холодильники та морозильні камери з необхідною температурою. Все це сприяє правильному зберіганню вакцини», – зазначив Микола Медведєв, замісник начальника департаменту ПАТ «Банк Восток».

Загалом у додатку «Дія» на вакцинацію зареєструвалося понад 500 000 охочих. Конкретно Харківський район у середньому прививає у 2-3 рази більше, ніж ті регіони, де відкрили великі центри вакцинації. За словами Ігора Волченко, заступника директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА, це зумовлено тим, що Харківський регіон відкрив чимало пунктів вакцинації. 

Вакцинація важлива для подолання пандемії. Отже, активна підтримка регіону з боку соціально-активного бізнесу, а також масове щеплення сприятиме боротьбі із COVID-19.

Нагадаємо, що зареєструватися на вакцинацію можна через додаток «Дія» або за допомогою гарячої лінії МОЗ: 0 800 60 20 19


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все