Харківський ІТ Кластер зустрівся з Послом Латвії

  • 25 июня, 11:59
  • 4088
  • 0

19 червня в Харківській обласній держадміністрації пройшла зустріч губернатора Олексія Кучера та директорки Kharkiv IT Cluster Ольги Шаповал із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Темою зустрічі зокрема були побудова плідної співпраці ІТ-спільноти Латвії із ІТ-компаніями Харківського регіону.

Ця зустріч була продовженням діалогу з Олексієм Кучером та паном Юрісом Пойкансом, яка пройшла 4 червня в онлайн-режимі.

На початку зустрічі Ольга Шаповал зробила презентацію можливостей і перспектив Харківської ІТ-індустрії, як лідера серед регіонів України. Представлені дані було підтверджено результатами дослідження Kharkiv IT Research 2.0. Зокрема, Ольга розповіла про конкурентні переваги ІТ-Харкова для закордонних замовників та інвесторів, поділилася ключовими напрямками роботи Харківського ІТ Кластера:

«За даними на кінець 2018 року, у сфері ІТ в Харківській області працювало близько 31 тисячі фахівців. За приблизними оцінками на сьогодні, це 35–36 тисяч осіб, які безпосередньо залучені до роботи ІТ-індустрії. Якщо говорити про кількість компаній, то в Харківському регіоні зосереджено близько 500 ІТ-компаній. Якщо говорити про географію збуту, то 95 % послуг ці компанії надають закордонним замовникам. Наші компанії відкриті та зацікавлені в розвитку співпраці з країнами Європейської спільноти», — зазначила Ольга Шаповал.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні підкреслив, що Латвія зацікавлена у плідній співпраці з довгостроковою перспективою разом із Kharkiv IT Cluster. 

«Я впевнений, що все вийде. Ми хочемо зараз, наскільки це можливо, активізувати бізнес-зв’язки та відновлювати відносини з Україною та з Харковом!» — повідомив Юріс Пойканс.

Тому пан Юріс запропонував разом із Харківським ІТ Кластером та ХОДА організувати ІТ-форум, який об’єднає бізнес із Латвії та Харківського регіону у фокусі ІТ-індустрії. Часткою цього форуму може стати додатковий освітній елемент — підписання взаємовигідних умов між латвійськими та харківськими закладами вищої освіти.

Зустріч вийшла дуже плідною для всіх сторін:

«Ми дуже раді, що все більше закордонних організацій хочуть співпрацювати з Харківською ІТ-спільнотою, і Kharkiv IT Cluster зробить усе можливе, щоби сприяти розвитку екосистеми для ІТ-бізнесу в Харкові.»  — дала коментар Ольга Шаповал після зустрічі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все