Intel заради економії скоротить до 20% персоналу на серверному та клієнтському напрямках бізнесу

  • 9 мая, 21:15
  • 3918
  • 0

Корпорація Intel зараз існує в вельми несприятливих фінансових умовах, оскільки на клієнтському напрямку її благополуччя підриває низький попит на продукцію через товарні надлишки, що виникли за період пандемії.

Спроби наздогнати конкурентів у сфері випуску чіпів і стати великим контрактним виробником вимагають великих витрат. Внаслідок вимушених скорочень можуть постраждати до 20% персоналу на клієнтському та серверному напрямках бізнесу.

Про це у своєму прогнозі висловився галузевий аналітик Ділан Пател (Dylan Patel) минулими вихідними, згадавши про наміри Intel скоротити щорічні витрати на $10 млрд. Через це підрозділи компанії, що випускають продукцію для клієнтського та серверного сегментів, будуть змушені урізати свої витрати на 10%. За такої корекції бюджету, а думку експерта, без помітного скорочення штату не обійтися, і на цих двох напрямках воно може вимірюватись 20%.

Представники Intel підтвердили, що у компанії ведеться скорочення персоналу, але коментувати його масштаби вони відмовилися. Резерви для скорочення витрат, за словами представників компанії, перебувають у тому числі й по лінії оптимізації штатної структури. Цього року Intel поставила собі за мету скоротити витрати на $3 млрд, а до 2026 року щорічно зменшувати їх на $10 млрд.

У дослідному центрі в Каліфорнії Intel вже збирається скоротити понад 500 співробітників, як свідчать нещодавно подані владі штату заявки.

В Орегоні, де розташоване велике підприємство з випуску чіпів, Intel також має намір скоротити деяку частину персоналу та знизити рівень оплати окремим керівникам. Поки що компанія сподівається на відновлення ринку напівпровідникових компонентів у другому півріччі, але в середньостроковій перспективі все одно не може обійтися без скорочень.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все