IT4Life Харківського ІТ Кластера допомагає в підготовці до проведення пробного ЗНО

  • 10 июня, 18:59
  • 4420
  • 0

ІТ-спільнота у межах проєкту IT4Life Харківського ІТ Кластера забезпечила засобами захисту та дезінфекції пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у Харківській області, яке відбудеться 15 і 17 червня.

Наближається ЗНО 2020, а перед цим Харківський центр оцінювання проведе пробне ЗНО, яке потрібне абітурієнтам:

  1. щоб попередньо ознайомитись із процедурою проведення ЗНО, зменшивши таким чином напруження та хвилювання;

  2. оцінити свій рівень знань;

  3. потренуватися, щоб зрозуміти, скільки насправді потрібно часу на оцінювання.

Але через пандемію COVID-19 з’явились обов’язкові умови проведення — усі приміщення для ЗНО мають бути оснащені дезінфекторами для рук, рідким милом, паперовими рушниками та іншими засобами захисту.

Громадська спілка Kharkiv IT Cluster відгукнулась на запит про допомогу, щоб провести пробне ЗНО в потрібні терміни. Ми об’єднали ІТ-компанії та ІТ-спеціалістів у проєкті ІТ4Life і профінансували придбання всього необхідного. Зокрема, фінансування надали ІТ-спеціалісти та керівництво компаній AltexSoft, IFS Ukraine, Sloboda Studio, Advanced IT та Aduk.


Олександр Сидоренко, голова ХРЦОЯО (Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти), розповів про пробне ЗНО та складнощі, з якими зіткнулися співробітники центру під час карантину.

«По перше, знервовані й діти, і батьки — через карантин і через те, що весь процес оцінювання прискорюється в часі, — розповів Олександр Сидоренко. — До того ж, ми були не готові забезпечити засобами дезінфекції та захисним інвентарем у таких обсягах ЗНО в Харківському регіоні. Ми вдячні Харківському ІТ Кластеру, який також оперативно та прозоро допоміг із придбанням цих засобів, і тепер понад 22 700 учнів зможуть пройти пробне оцінювання!»

Kharkiv IT Cluster забезпечив придбання та доставив до Харківського центру оцінювання:

  1. захисні щитки для обличчя;

  2. засоби для дезінфекції підлоги;

  3. дезінфікуючу рідину для рук;

  4. антибактеріальне мило;

  5. паперові рушники.

Цих засобів буде достатньо більш ніж для 200 шкіл Харківщини, а харківськими щитками забезпечено проведення ЗНО в Сумській і Полтавській областях!

«Ми залучаємо на ЗНО понад 4500 педагогів. Кожному потрібно видати засоби захисту, кожного потрібно підготувати. Тож, крім стандартної процедури проходження ЗНО, дітям и педагогам потрібно підготуватись у питанні захисту, — розказує голова ХРЦОЯО. — Проєкт IT4Life також надав допомогу нашому центру в підготовці до проведення пробного ЗНО. Ми старанно готуємось до цієї події та докладаємо всіх зусиль, щоб гарантувати безпеку дітей і батьків!»

Гасло допомоги проведенню пробного ЗНО: Ілон Маск зміг — і ти зможеш!

Бажаєте допомогти команді Kharkiv IT Cluster та проєкту ІТ4Life? Долучайтесь! 


Теги: it кластер
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все