IT-компанія Dadex збирає €1 млрд на допомогу Україні

  • 19 сентября, 05:06
  • 4072
  • 0

Кампанія зі збирання коштів запрацює 30 вересня і триватиме близько року. Пожертвувати кошти пропонують кількома шляхами – як звичайним прямим переказом, так і за допомогою сучасних криптотехнологій. Зокрема, через купівлю NFT-картинок. Це цифрове право власності на роботи митців.


До проєкту залучать саме українських авторів. Перші з картин продемонстрували на пресконференції. Після придбання їх можна буде продати за вищою на 20% ціною, і вони будуть знову пожертвувані Україні. Також гроші збиратимуть і на благодійних концертах. Перший з них за участю світових зірок відбудеться наприкінці жовтня в Загребі. Благодійний проєкт IT-компанії підтримало Міністерство культури, яке сподівається на допомогу у відбудові зруйнованих пам'яток. Також під час події організатори проєкту "Фенікс" передали Донецькій ОВА сертифікат на 20 тисяч мобільних телефонів на сонячних батареях. Це власна розробка компанії. Сподіваються, телефон, який заряджається від світла, стане у пригоді на передовій, зокрема, нашим військовим.

"Ми готуємо великий анонс нашого проєкту 30 вересня в Загребі, це буде остання пресконференція перед запуском проєкту, того дня ми також розповімо про найбільших світових зірок, які візьмуть участь у нашому концерті", – сказав віцепрезидент Ніколо Маестріні.

Представник Dadex у східній Європі Деніс Тот повідомив: "Ми почнемо збирати гроші 30 вересня, коли наша онлайн-платформа запрацює. Також ми нарешті здобули цілковиту підтримку Мінкульту. Коли ми зберемо 1 мільярд євро, залежить від медіа, маркетингу і стратегії. Ми маємо план збирати гроші щонайменше рік, бо ви ж розумієте, зібрати мільярд – це не так легко".

"Важливо продовжувати привертати увагу до нашої країни, і ми розуміємо, що більш як 205 днів триває війна, і ми повинні триматися на інформаційному фронті, тож такі заходи дуже важливі", – зауважила заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все