Карантин в Україні: як це вплинуло споживання інтернет-трафіку

  • 31 марта, 08:49
  • 4085
  • 0

Найбільші українські оператори - Київстар, Vodafone Україна і lifecell – заявили про зростання голосового трафіку в період карантину. При цьому істотних навантажень на інтернет у минулі тижні карантину не було.

При цьому у Київстарі кажуть, що змінилась структура трафіку, передає Інтерфакс.

Зокрема, порівнянні з докарантинним тижнем, обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%. При цьому трафік мобільного інтернету – без змін.

Зростання трафіку на 5-6% відбувається в окремих областях, наприклад, в Полтавській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській.

Як змінилось споживання інтернету

“Масовий перехід на віддалений режим роботи виключив звичний онлайн по дорозі з роботи / на роботу – це стрімінгові відео, музику, соціальні мережі. А робоча інтернет-активність переїхала з робочого wifi на домашній", – кажуть у Vodafone.

До теми 4G з'явиться у малих містах і селах: Київстар, lifecell та Vodafone отримали ліцензії

Ще один цікавий факт щодо споживання інтернету – міграція з великих міст в передмістя. Так, у Києві інтернет-трафік знизився на 20% в березні в порівнянні з лютим, при цьому у Київській області навпаки зріс на ті ж 20% .

Також у Vodafone наголосили, що не припиняють роботи щодо розширення покриття 4G в діапазоні 900 МГц, тобто на невеликі міста і села.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все