Kharkiv IT Cluster передав понад 500 бронежилетів для медиків та рятувальників Харківщини

  • 6 сентября, 12:14
  • 3901
  • 0

Протягом усіх шести місяців повномасштабного вторгнення медики та рятувальники постійно працюють під обстрілами, рятуючи мешканців Харкова та області. Але при цьому вони щодня ризикують життям і наражаються на осколкові поранення.

Нестача легких бронежилетів 2-3 класу захисту, які могли б допомогти зберегти життя наших медиків, рятувальників, поліцейських – саме це стало завданням для команди Харківського ІТ Кластера навесні. Але для купівлі великої партії амуніції потрібні великі кошти, які ІТ-спільнота почала вкладати в Перемогу ще до початку повномасштабного вторгнення. Ці кошти вже вимірюються сотнями мільйонів гривень та десятками тисяч годин волонтерства, але яких все ж таки завжди не вистачає.

Скільки та кому потрібна легка амуніція було відомо завдяки продуктивній співпраці між Харківським ІТ Кластером та Харківською обласною військовою адміністрацією:

«Сьогодні разом із Kharkiv IT Cluster передали чергову допомогу: 504 бронежилети, з них 164 віддаємо на Департамент охорони здоров'я ХОВА та для лікарів «швидких», 340 підуть на ДСНС. Ці бронежилети мають 2 та 3 класи захисту. Дякуємо за постійну підтримку та допомогу у цей нелегкий час», — зазначив Олег Синєгубов, Голова Харківської ОВА.

500 бронежилетів – це 500 врятованих життів лікарів, пожежних чи поліцейських, які зможуть завтра врятувати десятки тисяч дорослих та маленьких харківʼян.

Партнери проєкту

Kharkiv IT Cluster звернувся по допомогу до локації, де знаходяться більшість клієнтів харківських ІТ-компаній - до Сполучених Штатів Америки. Партнером проєкту стала ветеранська спільнота працівників поліції Нью-Йорка (Suffolk County, NY Police Department та Veterans Service Agency Suffolk County,NY state), яка зібрала партію легкої амуніції для Харківщини. ІТ-компанії, волонтери та команда Харківського ІТ Кластера забезпечили фінансування логістики та її організацію.

Синергія – ключ до перемоги

«За час війни до нашого Кластера приєднались понад 50 нових учасників - ІТ-компаній. Бо разом ми сила та можемо долати спільні виклики. Але бізнесу треба займатись бізнесом, працюючи насамперед на економічному фронті, щоб в майбутньому мати змогу допомагати та залучати нових партнерів до реалізації вкрай важливих ініціатив та завдань.

Саме тому співробітництво між владою та ІТ-індустрією є критично важливим для того, щоб таких проєктів ставало тільки більше. Ми розуміємо, що відбудова міста та регіону залежить і від нас в тому числі, тому ми залишаємося тут і продовжуємо працювати», — каже Олексій Холоденко, член Наглядової Ради Харківського ІТ Кластера.

Синергія у зусиллях держави та бізнесу є запорукою наближення Перемоги. Харківський ІТ Кластер продовжує працювати на економічному та волонтерському фронтах, зберігаючи робочі місця, сплачуючи податки, захищаючи ІТ-бізнес.

Десятки тисяч харківських айтівців працюють у всіх куточках України, але кожного дня допомагають Харківщині та її захисникам


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий