Колишня СОО Meta Шеріл Сандберг йде з ради директорів компанії

  • 19 января, 12:03
  • 3762
  • 0

Колишня операційна директорка Meta Platforms Шеріл Сандберг залишає раду директорів компанії. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, не переобиратиметься після закінчення свого терміну в травні.

Сендберг приєдналася до Meta у 2008 році як старша заступниця Марка Цукерберга після того, як провела у Google близько семи років, а у 2012 році увійшла до складу ради директорів. За її участі компанія перетворилася зі звичайного стартапу на одного з найцінніших брендів світу, досягнувши піка ринкової капіталізації у $1 трлн у 2021 році.

Однак останнім часом Meta переслідували численні скандали, що вплинули на її репутацію серед користувачів, законодавців та інвесторів. Найбільш резонансні з них включають поширення дезінформації під час виборів у США 2016 року та на початку пандемії COVID-19 у 2020 році. Також компанія зазнала антимонопольного розслідування та критики за недостатню протидію розпалюванню ненависті на своїх платформах.

У червні 2022 року Сандберг залишила посаду операційної директорки Meta, її замінив Хав’єр Оліван. З того часу вона зосередилася на роботі в некомерційній організації LeanIn.org, яка займається розширенням прав і можливостей жінок на ринку праці.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все