Компенсація за зруйноване житло: у "Дії" з'явиться документ із сумою збитків

  • 15 июня, 09:45
  • 3780
  • 0

Кабмін затвердив єдину та уніфіковану форму, яка фіксуватиме збитки, заподіяні житлу українців російськими військами. Акти з інформацією про пошкодження або руйнування житла складатимуть у цифровій формі через портал "Дія".

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль, пише Урядовий портал.

"Раніше така довідка складалася у довільній формі. Тепер у кожного громадянина, якому пошкодили або зруйнували житло, буде цифровий документ, що підтверджує його збитки. Цим рішенням ми також закладаємо базу для майбутнього реєстру пошкодженого майна", - наголосив він.

Оцінюватимуть збитки спеціальні комісії. Регіональні комісії заповнюватимуть акти з інформацією про тип ушкодження. Нові акти становитимуть у цифровій формі через "Дію", а ті, що були складені раніше - відцифровуватимуть і також вносити до бази.

Шмигаль додав, що наразі ведеться розробка уніфікованої розрахункової оцінки вартості збитків. Відшкодування збитків розпочнеться одразу після того, як конфісковані на Заході російські кошти надійдуть до України. Над цим працює спеціальна робоча група, куди залучають найкращих світових юристів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все