Кожен четвертий IT-розробник виїхав із росії

  • 14 января, 07:10
  • 3812
  • 1

Кожен четвертий IT-розробник міг залишити росію після лютого 2022, повідомляє видання «Нова газета. Європа» (заблоковано на території росії).

Журналісти видання провели дослідження, в рамках якого вивчили облікові записи розробників на GitHub, виявляючи аномальний приріст IT-фахівців у країнах, куди росіяни можуть виїхати без візи.

У результаті з'ясувалося, що кожен четвертий розробник залишив росію. У Вірменії кількість користувачів GitHub зросла на 41%, а Грузії - на 94%.

При цьому видання зазначає, що відтік розробників із білорусі «ще більш вражаючий», ніж із росії. До червня 2022 року нову країну у профілі GitHub вказали 13.6% користувачів, а до листопада — 19.2%, тобто активні переїзди з країни продовжуються і зараз.

За даними дослідників, найбільше російських фахівців переїхало до США. Серед країн Західної Європи лідерами за кількістю переселенців є Німеччина, Нідерланди та Великобританія. Також багато айтішників переїхало до найближчих до росії безвізових країн – Грузії, Вірменії та Казахстану.


1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Otto
Otto 2023, 16 января, 08:46
0

з однієї сторони - правильно зробив, з другої не залишилося жодної толерантності та терпимості для кожного з тієї сторони 


Последние статьи

Смотреть все