Кожен шостий IT-фахівець виїхав з росії

  • 14 февраля, 14:43
  • 3753
  • 0

Близько 16 % IT-фахівців, які працюють більш ніж у 300 великих російських компаніях, залишили росію і зараз працюють з-за кордону, пише Forbes із посиланням на аналітиків сервісу для пошуку програмістів «Підбір».

Згідно із зібраними даними, найпопулярнішою країною у співробітників російських компаній виявилася Грузія. Вона відзначена як місце проживання у профілях у 13,5 % IT-фахівців. Зокрема 44,4 % програмістів компанії Rambler&Co, які перебувають за кордоном, працюють із Грузії.

Також із цієї країни працюють 39,4 % дистанційних співробітників онлайн-школи Skyeng, 31,3 % — банку «Відкриття» та 20 % — компанії “Ціан”. 

Після Грузії за популярністю йдуть Вірменія та Туреччина, де перебувають по 12 відсотків співробітників російських компаній. Потім йдуть Казахстан (10,6 %), Сербія (7 %), Німеччина (4,2 %), Ізраїль (3,6 %), Велика Британія (3,4 %) та Таїланд (3,3 %).

На думку експертів, 16 % айтівців, які працюють з-за кордону, — серйозна цифра для будь-якої команди, а тим більше для цілої країни. У зв’язку з цим, за його словами, зростає попит на розробників із сусідніх країн. 

Тренд на роботу віддалено посилився у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення росії в Україні та подальшого оголошення часткової мобілізації. Тоді багато співробітників російських компаній виїхали за кордон. Згідно з дослідженням рекрутингової платформи HeadHunter, лише за період з 5 вересня по 5 жовтня 2022-го кількість резюме росіян у Казахстані збільшилася на 65 %.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все