Квантовий комп'ютер зімітував мозок людини

  • 8 июня, 19:48
  • 3752
  • 0

Компанія IonQ заявила про перші досліди щодо імітації розумової діяльності людини на квантових комп'ютерах. Цим вчені хочуть перевірити, чи можливо в принципі запустити на таких системах моделі імітації пізнання та прийняття рішень. Дослідження опублікували в журналі MDPI.

Коротко: виведені психіатрами та іншими медичними фахівцями моделі прийняття людським мозком рішень дослідники спробували запустити на квантових комп'ютерах. Навіть тому, що шлях думки людини багато в чому підпорядковується законам квантових ймовірностей.

Для імітації довелося створити спеціальні квантові схеми, регістри та гейти.

Можна сказати, що в кубіти «закодували» людські ментальні стани, що дозволило провести ряд певних маніпуляцій та отримати результат, що фіксується.

«Потенційний вплив квантових комп'ютерів, здатних емулювати процеси прийняття рішень людиною, складно переоцінити, оскільки подібне майбутнє стає дедалі ближчим до реальності»,— кажуть в IonQ.

І додають: «Цей прорив несе величезний потенціал для областей на кшталт генеративного ШІ, дозволяючи створювати складні та тонкі системи штучного інтелекту, здатні генерувати високореалістичні та творчі результати.

За рахунок безпрецедентної обчислювальної потужності квантових обчислень, нинішнє дослідження створює основу для розвитку складної мережі кореляцій, яка може стати паливом для майбутніх інновацій».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все