Ільон Маск більше не відповідає за Starlink в Україні, оскільки боїться ризиків ядерної війни

  • 14 сентября, 11:23
  • 3759
  • 0

Після серії скандалів, пов'язаних із обмеженням доступу до супутникового інтернету Starlink в Україні, американський мільярдер Ілон Маск вирішив передати частину своїх супутників Пентагону, щоб уникнути участі у цьому конфлікті. Як розповів біограф підприємця Уолтер Айзексон у розмові з Washington Post, новий альянс супутників навіть отримав назву Starshield.

Я розмовляв з ним коли це почалося, і одного разу пізно ввечері він сказав: “Чому я беру участь у цій війні? Я створив Starlink, щоб люди могли розслабитися, дивитися фільми на Netflix та грати у відеоігри. Я не хотів створювати щось, що могло б спричинити ядерну війну”, — розповів він.

Айзексон зауважив, що після цього Маск провів переговори з представниками Пентагону та прийняв рішення продати певну кількість супутників американській військовій службі і передати повний контроль над ними. В результаті цього мільярдер втратив контроль над цими супутниками і відійшов від геополітичних питань. Крім того, він навіть розробив версію супутників, спрямовану на потреби військових, яку назвав Starshield.

Біограф Маска стверджує, що мільярдер осознає, що має надто велику владу і вирішив перекласти відповідальність за важливі рішення на владу США. Важливо відзначити, що Айзексон не уточнив точну дату передачі управління частиною супутників Starlink Пентагону, однак інформація про запуск Starshield стала відомою у грудні 2022 року.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи