Ілон Маск отримав згоду на встановлення мікрочіпів у мозок

  • 20 сентября, 06:56
  • 3786
  • 0

Компанія Neuralink, яку заснував американський мільярдер Ілон Маск, повідомила, що отримала схвалення від незалежної наглядової комісії щоб розпочати набір персоналу на перше клінічне випробування мозкового імплантату для пацієнтів із паралічем. Цю інформацію опубліковано на офіційному веб-сайті компанії.

Люди, які мають параліч через травму шийного відділу спинного мозку або бічний аміотрофічний склероз, можуть брати участь у цьому дослідженні. Кількість учасників, які візьмуть участь у дослідженні, що триватиме приблизно шість років, не уточнюється в компанії Neuralink.

У рамках цього дослідження буде використано робота для хірургічної установки імплантату інтерфейсу мозок-комп’ютер (BCI) в область мозку, яка відповідає за контроль рухів. Після встановлення імплантат N1 стає непомітним з косметичної точки зору і використовується для запису та бездротової передачі сигналів мозку до спеціального додатка, який інтерпретує наміри руху. Первинна мета BCI полягає в наданні можливості людям керувати комп’ютерним курсором чи клавіатурою, використовуючи лише свої думки, як зазначає компанія.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий