Ілон Маск розповів, що росіяни намагаються заглушити та зламати Starlink

  • 12 мая, 08:20
  • 3751
  • 0

Ілон Маск розповів, що його мережа супутникового інтернету Starlink протистоїть атакам росіян, але вони нарощують свої зусилля.

Про це він написав у Twitter.

За словами Маска, Starlink чинить опір російській кібервійні, спробам заглушення та зламу.

Нагадаємо, наразі понад 10 тисяч станцій Starlink допомагають ЗСУ бути на зв'язку й реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя звільнені території.

Якість інтернету від Starlink на сході України гірша, ніж на заході. Це пояснюють тим, що на території України поки немає власної наземної станції Starlink. Найближчі станції — у Польщі, Литві й Туреччині. В Україні таку хочуть побудувати після закінчення війни.

Глава Космічного Командування Збройних сил США, генерал Джеймс Дікінсон також розповів, що росія намагається заглушити GPS-сигнали, а її поведінка у космосі стає «все більш ворожою». За його словами, атаки на GPS вже стали «частиною повсякденного життя людей і націй у всьому світі».

У квітні американський генерал Девід Томпсон розповідав, що росія втручається у передання GPS-сигналів в Україні та блокує систему GPS, яку використовують цивільні літаки вздовж кордонів з Фінляндією.

рф не атакує самі супутники, але у США відстежують і таку можливість. Зокрема, росія націлена на систему супутників Navstar, яка належить Міноборони США, але відкрита для багатьох країн світу, заявив Томпсон.

У Центрі стратегічних та міжнародних досліджень США (CSIS) заявили, що заглушення GPS-сигналу стало звичайним інструментом в російському арсеналі і російські військові часто глушили сигнали GPS в Україні з 2014 року.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель звітував, що росія 24 лютого, за годину до повномасштабного вторгнення в Україну, здійснила кібератаку на супутникову мережу KA-SAT, що керується Viasat. Ця кібератака спричинила збої у зв'язку між декількома державними органами, підприємствами та користувачами в Україні, а також торкнулася кількох держав-членів ЄС.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все