Малайзія подає позов проти Meta через шкідливий контент

  • 25 июня, 14:43
  • 3723
  • 0

У п’ятницю уряд Малайзії заявив, що подасть судовий позов проти компанії Facebook - Meta Platforms, за те, що вона не видалила небажаний та шкідливий контент зі своїх соціальних мереж.

«Оскільки Meta не співпрацює достатньо, у MCMC немає іншого вибору, окрім як вжити рішучих кроків або судових заходів проти Meta, щоб гарантувати безпеку та захист людей». 

Малайзійська комісія, що спеціалізується на масових комунікаціях та мультимедіа заявила, що останнім часом на Facebook все більше небажаного контенту, що пов’язаний з делікатними питаннями про расу, релігію та королівську сім’ю. Серед інших проблем, що були відмічені малазійськими представниками: рекламний наклеп, видавання себе за іншу особу, розкрутка та популяризація азартних ігор онлайн та шахрайства. Комісія також зазначила, що неодноразові спроби зв’язатися з Meta, щоб видалити шкідливий контент, не дали результату.
Уряди у всьому світі все більше зосереджуються на проблемі шкідливого контенту, включаючи дезінформацію, висловлювання ненависті та насильницький або екстремістський матеріал, на соціальних медіаплатформах. Вони закликають соціальні медіакомпанії приймати більш жорсткі заходи для боротьби з таким контентом та захисту користувачів.
У випадку Малайзії варто зазначити, що країна стикалася з випадками висловлювань ненависті та поширення недостовірної інформації на соціальних медіаплатформах, що час від часу призводило до соціальних заворушень. Уряд активно працює над вирішенням цих проблем і вводить закони, такі як Закон про боротьбу з фейковою інформацією, хоча він був скасований у 2018 році.


Теги: facebook meta
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий