Маск пояснив своє рішення відключити Starlink біля Криму та висловив намір боротися за Америку

  • 12 сентября, 06:06
  • 3732
  • 0

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що не вважає себе відступником через вимкнення системи Starlink у районі Криму. Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, вказавши, що Маск поділився цією думкою у своєму мікроблозі на Twitter.

Маск заявив, що є громадянином США і володіє лише американським паспортом, а США не оголошували війну Росії. У своєму зверненні він сказав: "Незалежно від обставин, я завжди буду стояти на захисті Америки і готовий віддати за неї своє життя. Конгрес США не оголошував війну Росії. Якщо хто-небудь вважає мене зрадником, то це ті, хто вживає це слово".

Важливо відзначити, що раніше голова Державного департаменту США, Ентоні Блінкен, наголошував на важливості супутникового зв'язку Starlink Ілона Маска для України. Наразі Україна отримала понад 42 тисячі терміналів супутникового зв'язку Starlink з початку конфлікту, які були надані компанією SpaceX та її партнерами в Україні.

7 вересня CNN опублікував фрагмент книги про Ілона Маска, в якому згадується припинення роботи системи Starlink над Кримом у таємному порядку для запобігання можливим атакам на російський флот.

Згодом сам Ілон Маск заявив, що він не видавав таку команду своїм експертам, оскільки система Starlink не функціонувала у тому регіоні. Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Кирило Буданов, підтвердив, що супутниковий інтернет протягом певного часу не був доступний поблизу Криму.


Теги: маск
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все