Microsoft представила нову консоль Xbox Series X

  • 13 декабря, 09:44
  • 5756
  • 0

Сьогодні Microsoft, нарешті, дала ім’я своїй довгоочікуваній ігровій консолі наступного покоління, анонсувавши Xbox Series X. За словами компанії, пристрій під кодовою назвою Project Scarlett, в 4 рази більш потужний, ніж нинішній Xbox One X.

Microsoft розкривала деталі про свою нову консоль вже більшу частину року, тому оголошення про назву і остаточний дизайн – це останній елемент пазлу. Чорна монолітна коробка, безумовно, не подібна на попередні консолі Xbox і вона привертає увагу. Те ж саме стосується нового бездротового контролера Xbox, який поставляється з консоллю. Він містить незвичайний D-Pad, отриманий від бездротового контролера Xbox Elite Series 2. Контролер також буде сумісний з Windows 10.

Про технічні характеристики консолі, Microsoft нового не розказала. Пристрій працює на процесорі AMD, що поєднує ядра Zen 2 і архітектуру RDNA наступного покоління. Як було сказано вище, консоль в чотири рази потужніша за Xbox One X. Тут не зовсім зрозуміло про що говорить Microsoft – про продуктивність процесора, графічного процесора чи обох. Але враховуючи, що навіть найшвидші дискретні графічні картти AMD сьогодні не перевищують 11.5 TFLOPS, швидше за все, це натяк на процесорну частину і набагато швидші ядра AMD Zen 2.

Крім того, компанія повторила деякі характеристики консолі: апаратне трасування променів, шейдинг зі змінною швидкістю, зворотна сумісність з Xbox One і SSD «наступного покоління». Всі вони будуть використовуватися для пропозиції ігор зі швидкістю 4K при 60 кзс або вище. При цьому Microsoft вказує, що 120 кзс також буде варіантом для розробників завдяки високій частоті оновлення та підтримці HDMI 2.1. Корпорація також оголосила про нову функцію під назвою «Динамічне введення затримки» (DLI), яка призначена для мінімізації затримки консолі, щоб зробити її «найбільш чутливою консоллю». Microsoft також випустила окреме відео про анонс нової гри Hellblade, «Saga Senua: Hellblade II». Трейлер до гри призначений для демонстрації потужності консолі. Про ціну і дату продажів Xbox Series X буде відомо у 2020 році.


Теги: xbox series x
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все