Microsoft стала пропонувати російським компаніям, що не потрапили під санкції, продовження ліцензій на ПЗ

  • 28 апреля, 12:56
  • 3781
  • 0

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Microsoft, незважаючи на заяви про вихід з російського ринку, вживає заходів для того, щоб зберегти співпрацю з деякими компаніями. Мова йде як про представництва зарубіжних організацій у рф, так і  юридичних осіб, які не потрапили під санкції.

На думку експертів, компанія намагається зберегти присутність на ринку та уникнути нелегального застосування її ПЗ. За наявними даними, пропозиції про продовження ліцензій отримали близько тисячі організацій, що знаходяться в росії. Про бажання частково зберегти присутність на російському ринку IT  свідчить і те, що компанія все ще зберегла на території країни юридичну особу, що їй належить. Втім, вона з самого початку обіцяла поетапний вихід з ринку.

Влітку минулого року Microsoft повідомила про намір скорочувати бізнес у рф, поки від нього "не залишиться нічого". Виторг ТОВ «Майкрософт Рус» при цьому склав 6,4 млрд рублів проти 6,8 млрд у 2021 році, чистий прибуток скоротився з 638 млн до 159 млн рублів. Майже всіх співробітників було звільнено, при цьому ліквідація місцевого представництва поки не розглядалася.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий