Мобільні оператори в Україні відмовляються від безлімітного інтернету

  • 23 марта, 10:59
  • 4113
  • 0

Мобільний оператор "Київстар" відмовиться від безлімітних пакетів. Тепер українці можуть забути про безкінечний інтернет. Таку ж політику можуть застосувати й інші оператори в Україні.

Не такий вже і безліміт

За словами керівника компанії "Київстар", безліміти несправедливі для тих, хто мало споживає, а платить за необмежений трафік. Справа у тому, що сьогодні абоненти платять за трафік, який вони повністю не використовують, таким чином, втрачаючи кошти.

Безліміт – це всього лише вдалий маркетинговий хід, слово-наживка, яке змушує купувати. Насправді безліміти, які пропонують українські мобільні оператори, цілком обмежені. Всі оператори мають політику "чесного користування безлімітним інтернетом".

Як обмежується безліміт? У політиці Vodafone, наприклад, говориться, що доступ до торрентів буде закритий, а швидкість завантаження потокового відео обмежена до 1,2 Мбіт/с. Якщо використати телефон або планшет як точку доступу, або модем – безлімітний інтернет теж буде обмеженим.

Що буде з "безлімітом" у майбутньому

Щодо тарифів. Сьогодні практично не знайти безлімітний інтернет з абонплатою меншою за 125 грн на місяць. Однак, такий тариф обирає меншість користувачів мобільним телефоном. А той, хто користується, частіше пепелачує, адже не використовує весь пакет послуг за вказаний період. Так, за дослідженням Vodafone, в 2018-му році один абонент в середньому використав у середньому 3,2 Гб мобільного трафіку в місяць. А більшість тарифів операторів починаються від 4 Гб.

Для ряду простих задач – повідомлення, браузінг, соцмережі – може використовуватися мобільний доступ. А для більш потужних завдань, таких як перегляд відео, завантаження файлів і додатків, обміну даними, абонент може користуватися домашнім безлімітним високошвидкісним інтернет-доступом. 

За словами експерта, відмова "Київстару" від безліміту не означає, що в користувачів виникнуть проблеми в доступі до мережі чи несчату трафіку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все